Mart 29, 2024

MİLLİ TAKIM İLK MAÇINA ÇIKTI!

Türkiye Cumhuriyeti'nde, Türk sporunun ilk teşkilatı olan Türk İdman Cemiyetleri İttifakı'nın kurulmasının ardından, ilk Türk Futbol Federasyonu (Futbol Hey'et-i Müttehidesi adıyla) 1923 yılında Yusuf Ziya Öniş başkanlığında Şehzadebaşı'ndaki Letafet Apartmanı salonunda yapılan toplantıda kurulmuş ve FIFA'ya başvurulduktan sonra 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA'nın 26. üyesi olmuştur. 

Türkiye Milli Futbol Takımı, Cumhuriyetin ilanından üç gün önce yani 26 Ekim 1923 tarihinde İstanbul Taksim Stadı'nda Romanya'yla ilk maçına çıkmıştır ve bu maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştır.

Romanya ile karşılaştığımız maçta Zeki Rıza Sporel, 32 ve 50'inci dakikalarda iki gol atmıştır ve böylece milli sporcumuz A Milli Takım'ın ilk golünü atarak tarihe geçmiştir. Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel ayrıca 17 Haziran 1924 tarihinde Finlandiya ile karşılaşıp ilk galibiyetimizi aldığımız maçta 4 gol atarak bir kez daha tarihe geçmiştir.

MİLLİ TAKIM İLK MAÇINA ÇIKTI!

Yukarıda tarihini belirtmiş olduğumuz üzere bugün (26.10.2022), Türkiye Milli Futbol Takımı'mızın ilk kez maça çıktığı tarihin 99. yıl dönümüdür.

Kutlu olsun.

Dileriz A Millilerimiz ülkemizi başarılarıyla gururlandırmaya devam eder.

Daima yanınızdayız!

kaynak: 1

Yorumlar

  • daima yanınızdayız

  • Nerelerden nerelere gelmişiz

  • Kutlu olsun!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun