Mayıs 08, 2024

SEPTUM PIERCING YAPTIRMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

  • Septum piercingi nedir?

Septum piercingi, burun ucunuzun ortasından geçen ve her bir burun deliğinden çıkan dairesel bir delmedir. Gerçekten kimi boğalarda gördüğümüz cinsten bir piercingtir. Aile üyelerinizin kesinlikle değineceği bir konudur...

  • Septum piercingi yaptırmak acıtıyor mu? Ne kadar acıtıyor?

Çoğu piercing rahatsız edici olabilir. Sonuçta, cildinize bir iğne itilir ve daha sonra kalın bir metal parçasıyla değiştirilir. Herkesin kendi ağrı toleransı vardır, bu yüzden sizinkini akılda tutmaya değer, ancak bir septum, standart bir burun piercinginden daha fazla acıtmamalı ve kıkırdaktan geçmemelidir. Güçlü bir hassasiyet olacak, hapşırma dürtüsü, sulanacak gözler olacaktır ancak umarım bundan daha fazlası olmaz. İyi bir uzmana deldirmek için gittiğiniz sürece, yumuşak noktayı tam merkeze alacaklarını düşünüyorum. 

  • Septum piercingleri nasıl yapılır?

Septum piercingleri çoğu piercing gibidir ama yöntemde bazı farklılıklar olabilir. Bununla birlikte, genellikle deliciniz, septumu tutmak için küçük bir kelepçe kullanmadan önce delinmesi amaçlanan alanı temizleyecektir. Daha sonra, mücevheri yeni deliğe yerleştirmeden önce burnunuzdan bir kanülü (bir tüpe takılı içi boş bir iğne) geçireceklerdir. Mücevher sabitlendikten sonra (genellikle at nalı şeklinde bir çubuk) delme işlemi tamamlanır.

  • Septum piercinglerinin maliyeti nedir?

Bu noktada, muhtemelen piercing konusunda asla cimrilik etmemelisiniz, biraz daha fazla ödeme yapmak ve gerçekten iyi, sertifikalı bir deliciye gitmek, birkaç lira tasarruf etmekten çok daha iyidir. Septum piercingleri genellikle 100-300 Türk Lirası civarındadır, yakınınızdaki en yasal piercing stüdyosunu bulup ve ne kadar ücret aldıklarını öğrenebilirsiniz. Ortalama olarak, yaklaşık 200 Türk Lirası harcamayı bekleyebilirsiniz.

  • Septum piercingleri kıkırdaktan geçer mi?

Hayır. İşinde uzman biri septum piercingi yaparken, kıkırdağınız ile burnunuzun önü arasındaki et bölgesinden yani 'yumuşak noktanızdan' geçirmelidir.

  • Septum piercingine nasıl bakarım?

İyileşmenin en hassas ve ağrılı kısmı yaklaşık 1-3 hafta içinde geçerken, septum piercinglerinin tamamen iyileşmesi yaklaşık 6 ila 8 ay sürer ve iyi bir şekilde iyileşmesi koşuluyla takıları 6 ila 8 hafta içinde değiştirebilirsiniz. Yine de mümkün olduğu kadar uzun süre denemeli ve bırakmalısınız.

  • Bir septum piercinginin iyileşmesi ne kadar sürer? Septum piercing iyileşme süreci nasıldır?

Tüm piercinglerde olduğu gibi, onu rahat bırakmaya çalışın ve her gün tuzlu suyla temizleyin.

Az miktarda beyaz akıntı tamamen normaldir, ancak herhangi bir sarı veya yeşil irin fark ederseniz, piercinginiz enfekte olmuş olabilir. Bununla birlikte, deliciniz size gerekli tüm bakım sonrası bilgileri vermiş olmalıdır. Herhangi bir endişeniz varsa, piercingi kontrol ettirmek için onlara geri dönebilirsiniz. Veya doktora görünebilirsiniz.

  • Septum piercingim neden kokuyor?

Biraz iğrençleşeceğim ama bu oldukça yaygındır ve insanların buna septum funk dediği bilinmektedir. Koku ağrı, sarı iltihap veya kanla birleşirse bir sorununuz olabilir. Aksi takdirde, bu koku, ölü deri hücresi birikiminin kokusudur ve vücudunuz kendini iyileştirmeye çalışır. Piercingi temiz tutmak ve zamanında ahşap veya cam takıya geçmek kokuyu sınırlamaya yardımcı olacaktır.

  • Septum piercingleri tamamen kapanıyor mu?

Çoğu piercingte olduğu gibi bu, onu ne kadar süredir yaptırdığına bağlı. Piercingi birkaç aydan fazla tuttuysanız, delik hiçbir zaman tam olarak iyileşmeyebilir. Bununla birlikte, büyük ölçüde küçülecektir ve piercingin yerleştirilmesi nedeniyle, herhangi birinin zaten deliği görmesi pek olası değildir.

  • Septum piercingimi nasıl değiştiririm?

Yaklaşık 6-8 hafta bekledikten sonra (evet, gerçekten) septum takılarınızı değiştirmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Delicinize geri dönüp takınızı değiştirmelerini isteyebilirsiniz, ancak alternatif olarak bunu evde yapmak çok zor değildir.

Orijinal piercinginiz bilyelerle tutulursa, bir tanesini gevşetin ve dışarı kaydırın. Biraz sıkı vidalanmış olabilir, bu yüzden onları yaptırmak için deliciye geri dönmeyi düşünün. Farklı mücevher türleri vardır, bu nedenle özel tavsiyeler aramaya değer, ancak yeni mücevheri en kısa zamanda denemeli ve koymalısınız. Ellerinizi temizleyin, bölgeyi ve takıları dezenfekte edin ve temiz bir şekilde itmeden önce çubuğu delikle hizalayın. Doğru yapmak için bir ayna kullanabilirsiniz.

  • Piercingimi nasıl çıkarırım?

Kullandığınız takı türüne bağlı olarak, çubuğu burnunuzdan kaydırmadan önce ya topları çıkarın ya da klikleyiciyi temiz ellerle açın.

  • Septum piercingimi nasıl yukarı kaldırırım?
At nalı tipi septum mücevherleriniz varsa, okul, iş veya büyükanneniz ile takılmak için piercingi gizleyebilmelisiniz. Farklı yöntemler vardır, bu yüzden delicinize danışın, ancak genellikle burnunuzun ortasındaki deri kısmı veya dudaklarınızı aşağı doğru çekerseniz, böylece piercing daha görünür olur; daha sonra mücevher burnunuza girene kadar topları yukarı itin. Bu, piercing ne kadar eski olursa ve burnunuz ne kadar az şişse o kadar kolaylaşacaktır.
  • Septum piercinglerini nasıl uzatırsınız?
Genellikle septumunuz 16g / 1.2mm mücevherler veya 14g / 1.6mm ile delinmiş olacaktır. Daha da büyük bir delik olmasını istiyorsanız, kıkırdak burundan yukarı çıkmaya başlayacağından çok yavaş gitmeniz gerekir. Delicinize danışın, ancak birçok kişi esnemeye başlamadan önce dört ila altı ay beklemenizi önerir. Daha sonra göstergeler arasında da birkaç ay beklemelisiniz.

Farklı yöntemler vardır, ancak en yaygın olanı (temiz eller, dezenfekte edilmiş mücevherler ve temiz bir burun ile) septumunuza jojoba veya başka bir yağ ile masaj yapmaktır. Ardından, ilk mücevherlerinizden bir veya iki ölçü yukarıda bir yerleştirme pimi almalısınız - yani, 2 mm (12g). Pimi septumunuza doğru itmeli, ardından yeni pimin en büyük ucuyla hizalayın, pimi mücevherlerle itin ve etkili bir şekilde değiştirin. Her iki ayda bir 1 mm'den fazla çıkmayın ve vücudunuzu dinlendirin.

Kaynak:1
SEPTUM PIERCING YAPTIRMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

Daha fazlası için takipte kal!

SEPTUM PIERCING YAPTIRMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

Yorumlar

  • Takipteyim!

  • takipte kal!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun