Haziran 17, 2025

KONU BAŞKASININ DERTLERİNE GELİNCE FİLOZOF OLMAK

İnsanız hepimizin derdi, sıkıntısı var. Hepimiz tüm bu dert, tasa ve sıkıntının içerisinde hayat telaşesinde koşturmaya devam ediyoruz. Bazen yüklerimizden bir nebze olsun kurtulabilmek için birbirimizle dertleşiyoruz, sohbet ediyoruz. Hatta birbirimize akıl danışıyoruz.

 
KONU BAŞKASININ DERTLERİNE GELİNCE FİLOZOF OLMAK

Başkasının derdi mevzu bahis olunca hepimiz adeta profesöre, filozofa dönüşüyoruz. Bir akıl vermeler, bir zeki zeki konuşmalar, psikolog gibi yaklaşımlar falan. Değil mi? Görsel ve söz de bu durumu anlatan en güzel örnek olmuş.

*Görsel sahibi instagramda @birakval sahibidir, söz de Stefan Zweig'e ait bir sözdür.

KONU BAŞKASININ DERTLERİNE GELİNCE FİLOZOF OLMAK

Çok merak ediyorum insan gerçekten kendi derdini çözerken neden tüm bunlardan yoksun oluyor? Neden kendi derdimize geldiğimizde bu zeki konuşmalar, psikolog gibi yaklaşımları yapamıyoruz? Hadi tamam nesnel olamayışımızı anlıyorum da zekamız neden sıfıra iniyor gibi oluyor. Başkasına gelince olan o profesör gibi tavırlar, filozof gibi konuşmalar kendi derdimize gelince puf uçup gidiyor.

Yorumlar

  • Siz de böyle misiniz?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ATAM BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN!

ATAM BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN!

İNSAN DAHA YÜKSEK VAROLUŞ SEVİYELERİNE NASIL ÇIKAR?: KABALA ÖĞRETİSİ
SEKSEK OYUNUNDAN KADİM SIRLARA: KABALİSİK YAŞAM AĞACI
BUGÜNDEN İTİBAREN GÖZÜNÜZÜ GÖKYÜZÜNDEN AYIRMAYIN!: 2025 DOLUNAYLARI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Oyundan Çıkmak

probiyotik

TÜRK HARF DEVRİMİ

bubble30
Nielawore

ATAM BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun