Mayıs 02, 2024

DÜNYANIN EN YALNIZ BALİNASI

Dünyanın en yalnız balinası Kiska isimki orka, katil balina son 44 yılı esaret içinde geçen 47 yaşında hayatı sonlandı. Kanada’da Marineland isimli hayvanat bahçesi ve eğlence parkında enfeksiyondan hayatını kaybettiği açıklandı. 

1979’da yakalanıp esir alınan Kiska, 40 yıldan uzun süre eğlence parklarında esir ve 2011’den beri tecrit halinde tutuluyordu. Tecrit ne demek bilemeyenler için; soyutlama, ayrı bir yerde tutma, ayırma demektir.

Liberalliğiyle meşhur Kanada’nın son sir katil balinası olan ve dünyanın en yalnız balinası olarak anılan 47 yaşındaki Kiska’nın daha önce yalnız tutulduğu tankın içinde defalarca kafasın duvara vurarak intihar etmeye çalışmasının görüntüleri sızdırılmıştı. Kiska esaret yaşantısında 5 yavrusunun 5 yaşına gelmeden ölümüne de tanıklık etti. Buna rağmen esareti de devam etti.

Kanada, 2019 yılında balinalarla yunusların esir alınmasını yasakladı. Ancak zaten esaret altında olan Kiska gibi deniz memelileri için yasada istisna oluşturulmuştu. Esaret altında geçen bir ömür son buldu…

Doğada kendi türü de dahil ve ayrıca en çok da kendi türünden olmayan başka bir canlıya zulmeden başka bir tür yok. Ne yaşarsa yaşasın, ölmeyi isteyecek hale getirebilen tek canlı türü biz insanlarız.

Asıl bizi tecrit etmeleri gerek…

 

 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

YOU SEE A DYING STAR!

YOU SEE A DYING STAR!

THE MANE ATTRACTIVENESS OF THE UNIVERSE

THE MANE ATTRACTIVENESS OF THE UNIVERSE

"İSTANBUL'DA 1 MAYIS" -NAZIM HİKMET

"İSTANBUL'DA 1 MAYIS" -NAZIM HİKMET

1 MAYIS İŞÇİ, EMEKÇİ VE DAYANIŞMA BAYRAMI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun