Nisan 27, 2024

BENİ ETKİLEYEN SÖZLERDE BUGÜN: “YARDIM İSTEMEK PES ETMEK DEĞİL PES ETMEYİ REDDETMEK DEMEKTİR”

Biliyorsunuz ki okuduğum, gördüğüm veya tanık olduğum ve beni etkileyen ne varsa siz sevgili okurlarım ile paylaşmayı severim. Bugün de sosyal medyada gördüğüm bir filmde geçen ve beni etkileyen bir repliği paylaşmak istiyorum sizlerle.

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse adlı filmde yer alan “Asking for help isn’t giving up. It’s refusing to give up.” repliğinden etkilendim.

Yani benim çevirim ile “Yardım istemek pes etmek değil. Pes etmeyi reddetmek demektir.

Mottom oldu diyemem tabii ki ama ‘gerçekten de öyle’ dediğim bir cümle oldu. Beynimden bir ‘tık’ sesi geldi, bir şeyler yerine oturdu gibi.

BENİ ETKİLEYEN SÖZLERDE BUGÜN: “YARDIM İSTEMEK PES ETMEK DEĞİL PES ETMEYİ REDDETMEK DEMEKTİR”

Yardım istemekten çok çekiniyoruz gibi geliyor. Özeleştiri yapıyorum aynı zamanda. Gerçekten böyle birine işimiz düşecek diye falan aklımız çıkıyor.

‘Her şeyi kendim yapabilirim, yapabilmeliyim, yapmalıyım!’ Bunu gün içinde kendime söylemesem bile arkaplanda bozuk bir plak gibi dönüyor zaten ben farkında olmasam da.

Halbuki yardım istesem işler ne kadar da kolaylaşacak. Hem replikte ne diyor? Yardım istemek pes etmek değildir. Yapamadım diye gelip sana sordum gibi bir anlamı yoktur. Yapacağım, pes etmedim, pes etmeyi reddediyorum, yardımın ile yapacağım.

Çok güzel bir replik bence…

Peki siz bu repliği nasıl buldunuz? Neler getirdi aklınıza?

Yorumlar

  • Aslına bakarsak güzel bir replik

  • çok iyi replik değil mi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun