Mayıs 02, 2025

'YIKILMAMASI GEREKEN BİNALAR YIKILDI...'

Peş peşe yaşanan Pazarcık ve Elbistan depremlerinde resmi açıklamalara göre yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 oldu. Asıl sayının çok daha yüksek olduğu, ağır ve orta hasarlı olup yıkımına karar verileceklerle birlikte 10 kentte yıkılan ve yıkılacak bina sayının katlanacağı öngörülüyor. 

İlk tespitlere göre henüz yeni yapılmış ya da bir iki yaşında yıkılan binalar da dikkat çekiyor. Yıkılan binaların büyük bölümü 1999 depremi sonrası yenilenen mevzuattan sonra inşa edildi.  Örneğin Hatay'da Daplan sokakta yıkılan binalar 2011 sonrasında yapılmıştı. Hatta bir tanesi henüz bir yaşındaydı.

'YIKILMAMASI GEREKEN BİNALAR YIKILDI...'

Kentleşme ve afet politikalarının baştan sona yanlışlarla dolu olduğunu vurgulayan Muhçu, “Yıkılmaması gereken binalar yıkılmış. Bu gösteriyor ki 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası  çökmüştür” dedi. 

Yorumlar

  • "Yapı Denetim Yasası çökmüştür”...

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

THERE'S MORE TO THE UNIVERSE THAN WE CAN SEE
 LIKE A BLUE SWAN: OMEGA NEBULAS

LIKE A BLUE SWAN: OMEGA NEBULAS

AYRILIĞIN ARDINDAN BİZE KALAN BOŞLUK HİSSİ: AVUMBUK
KIRMIZI PERİLER DİYARI

KIRMIZI PERİLER DİYARI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsan Doğasının Temeli

probiyotik

Alternatif Akım

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun