YENİLENMİŞ ÜRÜNLER GELİYOR!

Yenilenmiş ürün, yetkili firmalar tarafından kullanıcılardan satın alındıktan sonra hem yazılım hem de donanım bakımından teknik uzmanlarca test edilen, ardından gerekli ise orijinal parçalar ile onarımları yapılan ürünlerdir. Dış görünüşü sıfıra yakın hale getirilir ve tüm fonksiyonları 100% çalışır halde yeniden satışa çıkarılır.

YENİLENMİŞ ÜRÜNLER GELİYOR!

Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yenilenmiş ürünlerin kapsamı genişletildiği yayımlandı. "Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile bir süredir hayatımızda olan "yenilenmiş ürün"lerin kapsamı genişletildi. Ayrıca önemli bir madde eklemesi de yapıldı.

YENİLENMİŞ ÜRÜNLER GELİYOR!

Yenilenmiş ürün tanımı, 2020'de yayımlanan karara göre sadece akıllı telefon ve tabletler için geçerliydi. Yani bir dizüstü bilgisayar veya bir akıllı saat, herhangi bir şekilde yenilenmiş ürün kapsamına girmiyordu. Bugün yürürlüğe giren yeni yönetmelik, bu durumu değiştirdi. Artık akıllı saatler, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar, oyun konsolları ve modemler de yenilenmiş ürün kapsamına alındı. Bu da önümüzdeki süreçte bu ürünleri de Bakanlık onaylı şekilde parçaları onarılmış, 2. el olmasına rağmen garantili şekilde satın alabileceksiniz anlamına geliyor.

YENİLENMİŞ ÜRÜNLER GELİYOR!

22 Ağustos 2020 günü Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik", akıllı telefonların bataryaları ile ilgili herhangi bir karar içermiyordu. Bugünkü karar, bu duruma el atmış durumda. Artık kapasitesi yüzde 85 ve altında olan tüm yenilenmiş akıllı telefonların bataryaları değişmek zorunda.

Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer alan dikkat çekici kararlardan bir tanesi de cihazların yenilenme sayısı. Karara göre yenileme kapsamına alınan herhangi bir ürün, birden çok kez yenilenebilecek. Bir örnek verelim: Geçmişte yenilenmiş olarak satılan bir akıllı telefon, sonraki aşamalarda birden çok kez yenilenebilecek. Ancak burada bir eksik var. Resmî Gazete'deki karar, cihazların kaç kez yenilendiğini bir vatandaşın nasıl anlayacağını açıklamıyor.

YENİLENMİŞ ÜRÜNLER GELİYOR!

Yenilenmiş ürün olarak görülebilecekler tam liste:

  • Akıllı telefon
  • Tablet
  • Akıllı saat
  • Bilgisayar (Masaüstü-dizüstü)
  • Oyun konsolu
  • Modem

Yorumlar

  • Gerçekten satın alırken dikkatli olmak gerek

  • iyi olmuş bence

  • Siz satın alır mısınız?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaybetmekten Korkmak

probiyotik

Ark Lambaları ve Antik Mısırlılar

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun