Nisan 24, 2024

Sosyal medyanın istenmeyen bir sonucu

Deniz Yengin'in Teknoloji bağımlılıği olarak dijital bağımlılık başlıklı yazısında belirttiği üzere; günümüzde 5 milyar insanın cep telefonu var. Yarısından fazlası cep telefonundan İnternete erişebiliyor. Dakikada 360 bin mesaj Tweeter da paylaşılabiliyor.

Teknolojinin güvenli, yasal ve sorumlu kullanılması gerekliliği düşünulürse bu durum ülkemizde ne düzeyde tartışılması gerekir. İlerleyen teknolojilerle görsel ve işitsel yanılgılar oluşmasını sağlamak artık çok kolay. Seyredilen görüntulere ve verilen bilgilere hemen inanmak cahilliğin bir göstergesidir bence. Bunu önlemek için oluşturulan doğrulama sitelerini kaç kişi kullanıyor? Ya da şöyle sorulabilir. Bu doğrulama sitelerinin kaçı gerçekten doğru? Ne garip bir çıkmaz değil mi? 

Yapılması gereken aslında açık. Kitap okumak, okumak ve okumak. Dijital teknolojiler kaynaklara ulaşmayı hızladırdı belki ama kişinin kitap okuma ve ayrıntılı araştırma yetisini yok etti. Yalan yanlış bilgilerin bu kadar hızla yayılması, sonu kötü olabilecek durumlarla karşılaştırarcak bizi. Ve biz bu hıza erişecek hızda önlem alamıyoruz maalesef

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Aladağlar Milli Parkı – Niğde, Kayseri, Adana
Karagöl - Sahara Milli Parkı – Artvin
Kaçkar Dağları Milli Parkı - Rize
Hatila Vadisi Milli Parkı – Artvin

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik
bubble30
Nielawore

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun