Nisan 19, 2024

SESSİZ GÖNÜLLÜ KAHRAMANLAR

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, tanınmış yardım kuruluşları ve tanınmış kişilerin yaptığı yardım çalışmaları gündemde yer aldı. Ancak depremzedeler için sessiz sedasız gönüllü olarak yardıma koşan binlerce isimsiz kahramanlar bu oluşumda yer aldı. Bölgeye gönderilen birçok yardımlar arasında isimleri duyulmamış gönüllü oluşumlar yer alıyor. Bunlardan biri de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gönüllüler tarafından oluşturulan "Siverek Afet Koordinasyonu Merkezi Gönüllüleri".

SESSİZ GÖNÜLLÜ KAHRAMANLAR

Siverekli yardımseverler, Sedat Kıran, Ömer Leventoğlu, Mahmut Mengüverdi, Kazım Güneş, İbrahim Pelte, Kadir Kıran, Serkan Şeyhan ve İsmail Kurmak tarafından kurulan "Siverek Afet Koordinasyonu Merkezi Gönüllüleri" depremde ulaşılamayan birçok köye yardım gönderdi.

Siverek'te kurulan bu oluşuma birçok vatandaş gönüllü olarak çalışmalarda yer alıyor. Oluşumda yer alan isimlerden biri olan Sedat Kıran, "Birçok vatandaşımız gönülden yardıma koşuyor. Kimi altınını satıp geliyor. Kimisi ekmek yapıyor, çadır yapıyor. Yardıma koşuyor. Siverek'te herkes tek vücut olmuş" dedi.

Gönüllü oluşum, depremzedelerin ihtiyacı olan çadırları yetiştirmek için her gün çadır yapımı yapıyor. Hazırlanan çadırlar ve odun sobaları ile birlikte toplanan gıdalar, TIR'larla yardım bölgesine gönderiliyor.

SESSİZ GÖNÜLLÜ KAHRAMANLAR

Siverek ve çevresinden duyarlı insanlar ve yurt dışından gelen katkılarla günde 10 araçlık yardım malzemesi depremzede bölgelerine gönderebildiklerini belirten Ömer Leventoğlu da şunları söyledi:

"Koordinasyonumuzu deprem bölgesindeki yetkililerle yaparak yapıyoruz. TIR'larımız ulaşılmayan köylere gidiyor. Ama TIR köye kadar gitmiyorsa traktörlerle köye aktarım sağlıyoruz. Dünden bu yana Adıyaman ve ilçelerine Kahramanmaraş ve ilçelerini ekledik, iki gündür Kahramanmaraş ve ilçelere çadır ve elektrikli ya da odun sobası ile tıbbi malzeme ve bazen de gıda ekleyerek gönderiyoruz."

 

SESSİZ GÖNÜLLÜ KAHRAMANLAR

Kaynak: 1

Yorumlar

  • BU VATAN SİZE MİNNETTAR...

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

LIGHT ECHO V838 MON STAR

LIGHT ECHO V838 MON STAR

HAYVANLAR DA BİZİM GİBİ AŞIK OLUR MU?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bataklıktan Çıkarken

probiyotik
bubble30
Nielawore

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun