Nisan 16, 2024

POWERPOINT’TEN TEK TUŞLA OTOMATİK SLAYT ÖZELLİĞİ

Microsoft'un yapay zeka özelinde yaptığı etkinlikte beklenen oldu ve PowerPoint başta olmak üzere Office uygulamaları yapay zekâ desteğine kavuştu!

Yapay zekanın günden güne hayatımızın her alanına girdiği şu günlerde iş dünyası da büyük bir evrim geçirmeye başladı. Microsoft’un 2021’de geliştiriciler için kullanıma sunduğu Copilot da görünüşe göre artık farklı alanlarda, farklı amaçlara hizmet etmeye başlayacak.

Bugün yapılan bir duyuruya göre Microsoft’un ilk olarak GitHub’da sunduğu ‘Copilot’ adlı asistanı, şirketin Office ürünlerine de entegre olacak. Üstelik bu asistan, tüm Office uygulamalarıyla bütünleşmiş çalışabilecek.

POWERPOINT’TEN TEK TUŞLA OTOMATİK SLAYT ÖZELLİĞİ

Microsoft’un bugün yapay zeka teknolojileri düzenlediği etkinliği Microsoft 365 AI'da şirketin 365 Copilot adı verilen özelliği ilk kez duyuruldu. Word, Excel, Powerpoint, Outlook ve Teams uygulamalarını destekleyen yapay zeka destekli asistanın asıl güçlü olduğu uygulamalarsa Excel ve Powerpoint olacak.

Sunum, daha önceden oluşturulan bir Word dosyasında yer alan bilgilere dayanarak otomatik olarak oluşturuluyordu. Word dosyasının konu başlığı sürdürülebilir yapı materyalleri olurken, Copilot da sürdürülebilirliği simgelemek için arka plana yeşil ağırlıklı fotoğraflar koymuştu. Keza etkinlikte de ağırlıklı olarak bu uygulamalar üzerinde durulduğunu belirtelim. Microsoft CEO'su Satya Nadella, etkinlikte yer aldığı sunumda Excel'deki asistanın tabloları analiz edebileceğini, Word belgelerini tabloya dönüştürebileceğini ve belirli hesaplamaları kolayca yapabileceğini belirtti.

POWERPOINT’TEN TEK TUŞLA OTOMATİK SLAYT ÖZELLİĞİ

Aynı şekilde Powerpoint uygulamasındaki Copilot asistanıysa sunumlarınızı daha hızlı ve etkileyici bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacak. Sunumda gösterilen ve daha önce de sızdırılan bir görüntüde Copilot yardımıyla bir Word belgesindeki bilgilerin sadece birkaç saniyede slayta dönüştürüldüğünü görebiliyoruz. Ayrıca Copilot sayesinde sunumlarınıza uygun görselleri de tek tıklamayla bulabilecek ve sunumunuza ekleyebileceksiniz.

POWERPOINT’TEN TEK TUŞLA OTOMATİK SLAYT ÖZELLİĞİ

Tüm bunlara ek olarak Copilot, işinizle alakalı seçtiğiniz Word belgelerini, sunumları, Teams üzerindeki toplantı mesajlarını, toplantı kayıtlarını ve e-postaları sizin için tarayarak işinizle ilgili özetleri sizin için derleyecek. Business Chat adı verilen bu özellik sayesindeyse yoğun belge ve e-posta akışı sırasında yapmanız gerekenlere daha kolay odaklanabileceksiniz.

Sunumla yapılan açıklamaya göre Microsoft, şu anda 20 kişilik bir grupla test ettiği Copilot özelliğini önümüzdeki aylarda kullanıma sunmayı planlıyor. Copilot sisteminin fiyatınınsa önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

Kaynak: 1

Yorumlar

  • İlk görseldeki kostümlü sunum çok iyi! :D

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

WITH BLACK AND RED STARS: FS TAU

WITH BLACK AND RED STARS: FS TAU

THE SPECTACULAR SPECTACLE, NOT TO MENTION ITS EFFECTS: SOLAR ECLIPSE
KOLEZYUM'U GEZELİM!

KOLEZYUM'U GEZELİM!

KADINLARA ÖZEL KOMPLEKS OLABİLİR Mİ? EVET!

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Durgun Zihin

probiyotik

Koku Bilimi

bubble30
Nielawore

WITH BLACK AND RED STARS: FS TAU

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun