Mayıs 03, 2024

Planların Dışında

İnsanlar küçük ya da büyük her türlü amacına ulaşmak için genellikle basit ya da zor ols da bir plan yapar. Örneğin gidip ekmek almak da bir plan olabilir. Ekmek alma amacına ulaşması için kişinin üstünü giyinmesi, evden çıkması, markete gitmesi ve ekmeği alması gerekir. Bu plan son derece basittir.

Planların Dışında

Bir de bir ordu yöneten bir komutanın durumunu düşünelim. Bu komutan düşmanını yenebilmek için binlerce askerini düşmanına belli etmeden bir noktadan bir noktaya taşıması gereksin. Bu planın yapılabilmesi için binlerce askerin hazırlanması, geçiş için uygun zamanın bulunması ve uygun zaman geldiğinde askerlerin sessizce geçirilmesi gerekir.

Planların Dışında

Evet marketten ekmek almak ve binlerce askerin bir noktadan başka bir noktaya gizlice geçirilmesi planını söylerken kolay. Peki uygulamaya geldiğimizde hangi plan bir insan için daha zordur. Tabi ki askerlerin geçişini sağlamak. İşte planların ters gitmesinin en büyük sebeplerinden birisi bu. İnsanların kendi kapasitelerini geçen uygulamaları olan planlar yapmaları. Tabi bir insanın kapasitesinin bir planı uygulamaya yetip yetmeyeceğini bilemeyiz ama yetmez ise o plan başarısızlıkla sonuçlanır.

Yorumlar

  • Ben şimdilik sadece ekmek alayım:)

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun