Mart 28, 2024

PEŞ PEŞE DEPREM VE SEL FELAKETLERİ: GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE’M!

Şanlıurfa'da, Adıyaman'da sel felaketi, ülkenin her yerinden gelen deprem haberleri... GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE'M!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü sabah saatlerinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremden yalnızca 9 saat sonra Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı ve birçok çevre şehirde hissedilerek, can kayıplarına ve hasara yol açtı. Ülke genelinde 7 günlük ulusal yas ilan edildi. Ardından 20 Şubat günü Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04 sıralarında 6,4 büyüklüğünde deprem oldu ve 3 dakika sonra Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremlerin ardından 11 binden fazla artçı deprem meydana gelmiştir.

Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde 6.660'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 48.448 kişi hayatını kaybetmiştir. 15.03.2023 tarihinde Adıyaman İli Tut ilçesi ile Şanlıurfa ilimizde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen su baskınlarında; Şanlıurfa'da 15 kişi ve Adıyaman'da kişi hayatını kaybetmiştir.

(kaynak: AFAD, İçişleri Bakanlığı ve Adıyaman ile Şanlıurfa Valiliği)

PEŞ PEŞE DEPREM VE SEL FELAKETLERİ: GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE’M!

Depremden ve selden etkilenen herkese en içten geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar ve kayıp vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılmasını diliyoruz. Dileriz daha fazla kayıp yaşanmaz.

Yorumlar

  • GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE'M!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun