Nisan 25, 2024

NASIL ‘HAYIR’ DERİZ? -Friendz10

Hayır biraz kaba ve kırıcı gibi geliyor olabilir. Hepimiz için de böyle. Bu yüzden birine, bir şeye hayır demek kadar nasıl ‘hayır’ diyeceğimiz de çok önemlidir. Söyleme şeklimiz, ses tonumuz, üslubumuz, tercih ettiğimiz kelimeleri özenle seçersek ‘hayır’ demek bizim için zor bir durum olmaktan çıkacak.

NASIL ‘HAYIR’ DERİZ? -Friendz10

Eğer cümlelerimizin için de “Sana yardım etmek isterdim ama…” “Bunun için şuanda müsait değilim” “Bu konuya katılmıyorum çünkü…” “Sizinle dışarı gelemem çünkü…” gibi kalıpları kullanmalıyız.

NASIL ‘HAYIR’ DERİZ? -Friendz10

Tüm bu kalıplar içerisinde bir ‘hayır’ barındırsa da empati kurduğumuzu, yardımcı olmak mümkün olsaydı yapabileceğimizi, bize uygun olmadığını, müsaitlik durumumuzun uygun olmadığını yeterince ifade ediyor. Bu yüzden hayır dediğimiz için suçlu hissetmeyiz veya karşımızdakiyle ilişkimiz zarar görür mü düşüncesinden kurtuluruz. Hem bu sayede hayatımızdaki insanlarda önceliğimizin kendimiz olduğunu anlarlar. Önceliğimizin kendimiz olması, bencil demek değildir. Bencillikle karıştırılmasın.

NASIL ‘HAYIR’ DERİZ? -Friendz10

Bu değişime alışmak sizin için de çevrenizdekiler için de biraz aman isteyebilir. Bu zamanı önce kendinize sonra çevrenizdekilere tanıyın.

‘Hayır’ diyebilmeyi öğrenebildiğimizde hayat daha kolay gerçekten, darısı başınıza.

Yorumlar

  • Hayır demek, diyebilmek önemli.

  • Demezsek olay olur

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

"DÜRTME İÇİMDEKİ NARI ÜSTÜMDE BEYAZ GÖMLEK VAR"
VÜCUDUNUZDAKİ BENLER TESADÜF ESERİ DEĞİL!
HER GÜN NEDEN 1 AVUÇ FINDIK YEMELİYİZ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik
bubble30
Nielawore

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun