Mart 28, 2024

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜNÜN 100. YILI KUTLU OLSUN!

5 Ekim 1922 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Ankaralılar tarafından kendisine sunulan hemşehrilik teklifini kabul etmiştir. Ve bugün, bu kabulün 100. yıl dönümüdür.

Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı hazırlıklarını tamamladıktan sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelmiştir ve Ankaralılar onu dört gözle beklemiş, yolda coşkuyla karşılamışlardır.

Kurtuluş Savaşı Zaferi'nin ardından Mustafa Kemal, 2 Ekim 1922 tarihinde İzmir'den Ankara'ya dönmüştür ve Ankara'ya ilk gelişindeki gibi coşkuyla karşılanmıştır.

Aynı gün Belediye Meclisi olağanüstü toplantı yapmış ve Ulu Önder'e 'Ankara Hemşehriliği'ni vermek için mazbata hazırlamış ve kendisine sunmuştur.

Bu teklif üzerine Mustafa Kemal çok duygulanmış ve 5 Ekim 1922 tarihinde Ankara Belediyesi'ne Ankaralılara kendisine gösterdikleri bu ilgi ve sevgiden dolayı teşekkürlerini içeren bir mektup yazmıştır.

5 Ekim 1922 tarihi, Atatürk'ün Ankara hemşehriliğini kabul günüdür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini Kabulü’nün 100. yılı kutlu olsun.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜNÜN 100. YILI KUTLU OLSUN!

Ankaralıların sunduğu hemşehrilik teklifini Atatürk'ün kabul edişinin 100. yıl dönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Yorumlar

  • ATAM İÇİN HER GÜN KUTLU OLSUN! CANIM ATAM!

  • kutlu olsun!

  • KUTLU OLSUN

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun