İSPANYA TENERİFE’YE GİTMEK İÇİN 4 SEBEP!

İspanya’yı biliyor ve merak ediyor olabilirsiniz. Ama bugün size İspanya’daki Tenerife’ye mutlaka gitmek isteyeceğiniz dört sebep sunmaya geldik. Bu birbirinden ilginç ve ünlü mağaraları görünce kesinlikle görmek isteyeceksiniz.

Hazırsanız mağaraları keşfetmeye hazır olun.

İSPANYA TENERİFE’YE GİTMEK İÇİN 4 SEBEP!

1 CUEVA DEL VIENTO- RÜZGAR MAĞARASI

Tenerife’deki ilginç yerlerden ilk durağımız Rüzgar Mağarası- Cueva del Viento. Dünyanın en uzun lav mağarasıdır. cod de los Vinos belediyesindeki "Cueva del Viento", yaklaşık 30.000 yıl önce volkanik bir patlamanın yarattığı dünyanın en ünlü mağaralarından biridir. "Rüzgarın Mağarası" veya "Kara Mağara" olarak adlandırılan lav tüpü, 18 kilometre uzunluğundadır. Ama dallanmış mağara sisteminin tüm köşeleri henüz keşfedilmemiştir. Bu nedenle ve doğayı koruma nedenleriyle, Cueva del Viento'ya uzun süre halk giremezdi. 2008'den beri ziyaretçiler, muhteşem lav mağarasının yaklaşık 180 metre uzunluğundaki küçük bir bölümünü keşfedebiliyorlar.

İSPANYA TENERİFE’YE GİTMEK İÇİN 4 SEBEP!

2 LOS ARCOS- TENERİFE YERALTI DÜNYASI

Bir doğa harikasının çevresinde tırmanmak, Tenerife'ye gelen ziyaretçiler için özellikle heyecan verici bir deneyimdir. Bu nedenle mağaracılık, tırmanma ve dalışın özel dayanıklılık ve yönelim gerektirdiği popüler bir ekstrem spor haline geldi. Yüzlerce volkanik tünel ve yarıkta Tenerife adasının yeraltı mirasını keşfedebilirsiniz. Tenerife tatiliniz boyunca unutulmaz bir deneyim ve adrenalin arıyorsanız, adadaki mağaracılık fırsatlarına kesinlikle göz atmalısınız.

İSPANYA TENERİFE’YE GİTMEK İÇİN 4 SEBEP!

3 CUEVA HONDA- TAŞ MAĞARASI

Malpaís de Güímar, Montaña Grande'den kıyı bölgesine kadar uzanan volkanik manzarasıyla karakterize edilen bir doğa koruma alanıdır. Bu bölgenin yeraltından birçok lav tüpü ve mağara geçmektedir VE bu mağaralardan biri Cueva Honda'dır. Mağara sadece 100 metre uzunluğunda, ancak yer yer yüksekliği 5 metreyi buluyor. Mağara bir gaz kabarcığının patlamasıyla oluşmuş. Tenerife Güímar'ın volkanik manzarasında bir yürüyüş turuna çıkarsanız, yalnızca katılaşmış lav akıntılarını ve patika boyunca uzanan Kanarya Adası sütleğen bitkilerini görmelisiniz.

İSPANYA TENERİFE’YE GİTMEK İÇİN 4 SEBEP!

4 CUEVA DE HIELO- BUZ MAĞARASI

El Teide Milli Parkı'nda deniz seviyesinden 3.300 metre yükseklikte ve Altaviste sığınağının yakınında başka bir Tenerife mağarası- Cueva de Hielo bulacaksınız. Sadece 55 metrekare büyüklüğündeki "Buz Mağarası"nda en yüksek dış hava sıcaklıklarında bile donmuş bir göl ve mağara duvarlarından sarkan sayısız buz sarkıtıyla karşılaşacaksınız. Mağarada tüm yıl boyunca donma noktasının altında sıcaklıklar vardır, çünkü kışın soğuk hava aşağı bakan girişe akar. Geçmişte mağaradaki buzlar kıyı kasabalarında çıkarılıp satılıyordu.

 

Kaynak: 1

Yorumlar

  • Gidebilmek güzel olurdu. Özellikle buz mağarasına...

  • Harika sebepler! Sizce de öyle değiller mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun