GÜNDÜZÜ GECEYE ÇEVİREN İSTANBUL’DAKİ DEV BULUT

18 Nisan akşam saatlerinde İstanbul'un üzerinden geçen bir bulut kütlesi, vatandaşlara bir anda geceyi yaşattı. Devasa bir bulut kütlesi İstanbul’un üzerinden geçti.

Bulut kütlesinin geçişinden önce akşamüstü saatlerinin tadını çıkaran, günün son gün ışığını gören İstanbul halkı, kendisini bir anda karanlığın içinde buldu.

GÜNDÜZÜ GECEYE ÇEVİREN İSTANBUL’DAKİ DEV BULUT

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu bulut, 7 kilometre gibi inanılmaz bir kalınlığa sahipti. Bir diğer deyişle bulutun yeryüzü tarafındaki ucundan atmosfere bakan diğer ucuna olan mesafe, 7 kilometre idi. Bu kadar yoğun bir kütle, Güneş’ten gelen ışığı engellemeyi kolayca başarmıştı.

GÜNDÜZÜ GECEYE ÇEVİREN İSTANBUL’DAKİ DEV BULUT

Söz konusu bulutun türü hakkında henüz bir açıklama bulunmasa da genel görüş, bulutun ‘Kümülonimbus’ türü bulut olduğu yönünde. Bu bulut türü, devasa kalınlıklara ulaşmasıyla tanınır ve kısa süreli yağışa neden olabilir.

‘Kümülonimbus’ bulutları kilometrelerce kalınlığa ulaşabilir, zirvesi yeryüzünden 21 kilometre gibi çok yüksek irtifalarda yer alabilir. Bulutların oluşması içinse genellikle nem, kararsız bir hava kütlesi ve bir kaldırma kuvvetine ihtiyaç duyulur.

Bulut kalınlığı arttıkça geçirgenlik miktarı azalıyor, Güneş ışığı geçemiyor. Özellikle 1 kilometre ve üzeri kalınlığa sahip bulutlarda geçirgenlik oranı fazlasıyla az oluyor.

 

Yorumlar

  • Biraz ürkünç değil mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun