Mart 29, 2024

Çin'deki Türk Piramitleri

Çin'de Şaanşi eyaleti Şian şehrinde ilk olarak kesin olmamakla beraber 2. Dünya Savaşı sırasında bir pilot tarafından havadan görüldüğü kaydedilen piramitler, uzun süreler yasak olduğu için araştırılamamış. Yakın zamanda bir Türk araştırmacı yazarın görüntü alabilmesiyle az da olsa bazı önemli bilgilere ulaşılabildi.
Bu piramitlerin ne zaman yapıldığı tam bilinmemekle beraber M.Ö. 5000-15000 arası olabileceği söyleniyor. Mısır piramitlerinden binlerce yıl önce olduğu kesin. Piramitlerin tepe kısmı düz ve Orta Amerika'dakilere benziyor. Sayısının irili ufaklı 100 adet civarı olduğu belirtiliyor. Bir tanesi ise yaklaşık 300 metre yüksekliğinde olup Büyük Türk Piramiti olarak adlandırıyoruz. Bu piramitlerin araştırılmalarının ve görüntülerinin alınmasının Çin tarafından engellendiği düşünülürse ve görüntü almayı başaran yazarımızın "Tarihin yeniden yazılması gerekebilir" sözü ile de merakımız daha fazla artıyor.

Piramitlerden birine, annesi Uygur Türkü olan yaşlı bir rehber yardımı ile girmeyi başaran yazarımızın çektiği fotoğraflarda, duvara resmedilmiş ay-yıldız, çiftboynuzlu başlığı olan bir yüz motifi (Oğuz Kağan) ki başlığın ortasında da ay-yıldız mevcut, bir koç veya keçi motifi ve yazı olabilecek işaretler seçiliyor. Bu arada yaşlı rehber, Oğuz kelimesinin anlamının 'güçlü-dev boynuzlu' olduğunu belirtiyor.

*Fotoğraf: File:Ayyildiz nevit 124.svg - Wikimedia Commons

Çin'deki Türk Piramitleri

İçeride heykel ve taş tabletler de var. Heykelin biri kucağında bebek olan kadına ait, parçalanmış. Yanında boyu 2 metreye yakın ve çizmeleri olduğu anlaşılan bir erkek mumyası var. Duvarda da ay-yıldız ve kurt başaları motifleri seçiliyor. Yazarın belirttiğine göre 3 metre boyunda granitten yapılmış bir baş heykeli görülüyor ki duvar resmlerindeki gibi üst kısmında boynuz ve kafasının ortasında ay-yıldız motifi seçiliyor.
İçeride sadece 7-8 dakika kaldıktan sonra daha içerilere devam etmek isteseler de rehberin itirazı üzerine çıkmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Bu kadar bilgi bile sizlerde de aynı hisleri uyandırmıştır diye düşünüyorum. Oğuz Kağan, Ay-yıldız, yazıtlar, taş tabletler...Büyük Türk Medeniyeti... Ve o bölgelerdeki Türk hakimiyeti kanıtlansın ve yazıtlardaki bilgilere ulaşılsın istenmiyor.

On binlerce yıllık gerçek tarihimizi ve kim olduğumuzu asla unutmayalım.
19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Kaynaklar:
*https://www.aydinlik.com.tr/fotogaleri/turk-piramidi-deniliyor-iste-beyaz-piramitlerin-gizemi-turk-piramitleri-turk-piramiti-beyaz-piremitler-cin-turk-piramitleri-cindeki-turk-piramitleri-387176
*https://www.aksehirpostasi.com/yazarlar/ceyda-cakir/tarihi-degistirecek-beyaz-piramitler/1975/
*https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/galeri-cindeki-bilinmeyen-turk-piramitleri-40483910/16

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Altınbeşik Mağarası Milli Parkı – Antalya
Kazdağı Milli Parkı – Balıkesir
Beyşehir Gölü Milli Parkı – Konya
Nemrut Dağı Milli Parkı – Adıyaman

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ortamı Anlamak

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun