Ocak 31, 2026

Bir Kere Hareket Ettikten Sonra

Bazen harekete geçmek ya da herhangi bir şeye başlamak son derece zor olabilir. Bu en basit hareket olandan en zor olana kadar değişebilir. Çok basit bir örnek vermek gerekirse, sabahları uyandığınızda yataktan kalkmaya çalıştığınız o anları bir hayal edin. Bir yataktan kalkmak bile ne kadar zor gelebiliyor insana. Ancak yataktan bir kere kalkıldığında da artık insana bir enerji gelmeye başlıyor.

Bir Kere Hareket Ettikten Sonra

İşte bir kere o hareketi başlatmak aslında en kolay yorgunluktan veya üşengeçlikten kurtulma fırsatı olacaktır. Ama o hareketi en azından bir kere o an başlatmanız gerekir. Bu son derece önemli bir şey. Ama o hareketi başlatmak dünyanın en zor şeylerinden birisi olabilir. Özellikle yapmak istemediğimiz veya sevmediğimiz bir şey ise, o ilk hareketi başlatmak çok zor olacaktır.

Bir Kere Hareket Ettikten Sonra

Uyataktan kalkmak, hareket etmek, çalışmak, düşünmek, çabalamak, buna başlayabilmek son derece zor olacaktır. Ancak hareket bir kere başladı mı, gerisi devamı zaten gelir. Bu yüzden bunu bilerek hareket etmek aslında insanı rahatlatıyor. Tek yapmamız gereken o hareketi bir kere olsun başlatabilmek. 

Yorumlar

  • İlk hareketi yapmak en zoru

  • Motivasyon lazım.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İnsanın Kendi Sınırlarına Dayanması

İnsanın Kendi Sınırlarına Dayanması

Sistemin Dışarı İttikleri

Sistemin Dışarı İttikleri

Büyük Barınma Krizi

Büyük Barınma Krizi

Farkındalık İle Gelen Zeka

Farkındalık İle Gelen Zeka

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsanın Kendi Sınırlarına Dayanması

probiyotik

Maddesel Kaos

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun