Nisan 27, 2024

BALE İZLEMEYE GİTMEDEN ÖNCE KONUSUNU BİLMEK ÖNEMLİDİR: KUĞU GÖLÜ BALESİ ESERİNİN KONUSU NEDİR?

Eğer bale gösterisi izlemeye gidecek iseniz konusunu bilmek önemlidir. Peki ya bale denince aklımıza ilk gelen Kuğu Gölü Balesi'nin konusu nedir?

Prens Siegfried bir gün göl kenarında dolaşırken kuğuların arasından biri ortaya çıkar ve ona Prenses Odette olduğunu, büyücü Rothbart'ın onu ve arkadaşlarını kuğu şekline çevirdiğini söyler ve ancak gece yarısı insan kılığına geri dönebildiklerini sabaha karşı yeniden kuğuya dönüştüklerini anlatır. Daha sonra Prens, Odette'nin yanında kalmasını ister ancak o kuğuya dönüşüp göle geri döner.

(Bu arada büyünün bozulması için bir erkeğin kızlardan birisine aşık olup aşkına yemin etmesi gerekmektedir.)

Ertesi gün 21'inci doğum günü nedeniyle Prens onuruna balo düzenlenir ve bu baloda Prens, kendisine tanıtılan kızlardan birini evlenmek için seçmek durumundadır. Büyücü Rothbart bu baloya baron kılığında ve yanında Odette'in yüzünü kullanan kızı Odile ile gelir. Prens, Odile'in Odette olduğunu zannederek onu sevdiğine ve onunla evleneceğine dair yemin eder. Buna tanık olan Odette, ihanete uğradığı için ölmek ister.

Durumu fark eden ve bağışlanmak için göle gelen Prens, Odette'e yalvarıp aşkını kabul ettirir. Bu sırada Büyücü Rothbart çıkagelir ve Prens'e kızıyla evlenmek için ettiği yemini hatırlatır. Odette'ten ayrılmak istemeyen Prens, sevgilisi ile ölmeye karar verir ama iki sevgilinin fedakarlığı büyüyü bozar.

Farklı versiyonları olmakla birlikte ana sayılacak çoğunlukta sonda; Büyücü ölür, kuğular insana dönüşür, Prens Siegfired ile Prenses Odette birbirine kavuşur.

BALE İZLEMEYE GİTMEDEN ÖNCE KONUSUNU BİLMEK ÖNEMLİDİR: KUĞU GÖLÜ BALESİ ESERİNİN KONUSU NEDİR?

Öncelikle Kuğu Gölü Balesi'ni izlediniz mi? Eserin konusunu biliyor muydunuz? Alternatif bir son yazacak olsanız nasıl olurdu? Ve içeriği nasıl buldunuz?

Yorumlar

  • İlk kez öğrendim bunları teşekkür ederim

  • Harika bir içerik, elinize sağlık

  • işte aşkın gücü görüyor musunuz hile hurda dinlemez

  • Eser içinde kaybolmak bir yana, hareketler sırasındaki ayak seslerini ve tahta gıcırtılarını bile özledim. Bir de sahne kokusunu.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun