Mayıs 17, 2024

Aile Kurumu İnsanı Olduğu Yere Sabitler – Friendz10

Aile denilen kurum bugün düzgün bir toplumun devamı için gerekli görülen bir yapıdır ki öyledir de. Yani aile kurumu içinde yetişen çocuklar her zaman için aile kurumu dışında dünyaya gelmiş çocuklardan çok daha sağlıklı olacaklardır. Bu sağlık ise çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha iyi şartlarda yetişeceği anlamına gelir. İstisnaları hariç genel tablo bu şekildedir. Ancak aile kurumu kendi içinde bazı yazılı olmayan kurallar içerir.

Aile Kurumu İnsanı Olduğu Yere Sabitler – Friendz10

Bu kurallar çerçevesinde de ortaya çıkan yazılı olmayan kurallardan birisi de aileye karşı olan bir sorumluluğun olmasıdır. Bu sorumluluk ise aile fertlerinin tek bir konum olan evde daha çok zaman geçirmesini ve düzenli bir yaşam sürmesini öngörür. Son derece düzenli, beladan ve riskten uzak ideal bir yaşam. Ancak bu kadar düzenli bir yaşam bir nevi bireyin kendisine kurduğu bir hapishaneye de dönüşür. Bu hapishane ise bireyin farklı sosyal ortamlara girmesini engelleyen ve kendi potansiyelini daha fazla keşfedip daha büyük işler başarmasını engelleyen bir hapishanedir.

Aile Kurumu İnsanı Olduğu Yere Sabitler – Friendz10

Aile normal koşullar altında huzurlu bir ortamdır. Ancak bu huzurun bile garantisi yoktur. Öte yandan aile kurumuna sahip olmayan bireyler ise bu huzur ve düzen ortamından uzak olmakla birlikte kendi potansiyelini keşfetmesi için son derece fazla zamanı ve özgürlüğü olacaktır. Burada birey kendi içinde bir seçim yapmak durumunda kalır. Bu seçim ise düzenli bir yaşamın olduğu aile ile yalnız ama bireyin kendi potansiyelini sonuna kadar keşfedip büyük işler yapabileceği bir ortam arasındaki seçimdir. 

Yorumlar

  • yani bilemedim ama olabilir

  • Tam katılmamakla beraber bence öyle olmayabilir

  • Aile kurmak insanları ister istemez durdurabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Basit Kandırmaca

Basit Kandırmaca

Bazı İnsanlar Göründüğünden Daha Ciddidir – Friendz10
Rahat İş Yoktur – Friendz10

Rahat İş Yoktur – Friendz10

Kritik Noktaların Alınması – Friendz10

Kritik Noktaların Alınması – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun