Mayıs 21, 2024

3 - 4 EKİM: DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

Hangi animasyon olduğunu hatırlamıyorum ama bir animasyonda gelecekteki insanları gösteriyorlardı, her şeyi robotlar yapıyordu; insanlar havada süzülen bir sandalye üzerinde oldukça kilolu bir şekilde duruyorlardı, kendi kendilerine hareket etmiyorlardı. Günümüze baktığımızda bu şekilde bir gelecek olması şaşırılacak bir durum olmaz sanıyorum ki. Geçmişe bakarak anlayabiliriz bunu da. Mesela birine bir mesaj göndermeniz gerekiyor ve elden teslim etmeniz gerekiyor. Başka ilçede olduğunu düşünün, yürüyerek gidiyorsunuz diyelim ki... Ne kadar uzun zaman ve hareket istiyor değil mi? Şimdi oturduğumuz yerden iki saniyemizi almaz.

Dünya insanların daha hareketsiz, oturarak daha fazla vakit geçirdiği bir yer haline geldi ve her gün bu süre de artıyor. Bu hareketsiz yaşam tarzı da sağlığımızı olumsuz etkiliyor hatta çalışmalara göre 'oturma-hareketsiz yaşam- yeni sigara içmek' deniliyor.

Ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte ülkemizde 3-4 Ekim tarihleri yürüyüş günü olarak kutlanmaktadır. Böylece bu gündelik hayatın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmenin önemi ve insanları hareket etmeye teşvik etme amaçlanmaktadır.

3 - 4 EKİM: DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

Öyleyse bugün en az yarım saat yürüyüş yapalım, ne dersiniz?

Yorumlar

  • Anlamlı bir günmüş

  • bence de

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun