Mayıs 17, 2024

ŞEYTAN HEYKELİ

İbrahimî dinlerde Şeytan, Tanrı'ya isyan etmiş ve onun yolunu terk etmiş, onun yarattığı her şey ve herkes için muharebe ilan etmiş bir melektir. Yahudilikte, Hristiyanlıkta ve İslamiyet’te dünyadaki kötülüğün baş faili olarak kabul edilir.

ŞEYTAN HEYKELİ

İblis sözcüğü de çoğu zaman Şeytan ile aynı anlamda kullanılır. Yeryüzündeki birçok dinde ve mitolojilerde Şeytan, genellikle doğaüstü güçlere sahip, sürekli insanları dinden, dolayısıyla yaratıcısının emirlerinden iyilik ve yardımlaşmak gibi şeylerden uzaklaştırmaya çalışan bir varlık olarak düşünülmüştür. Bunun yanı sıra Şeytan'a tapan veya Şeytan'ı yücelten inançlar ve akımlar da mevcuttur. Bu akımlardan en yaygın olanı Satanizmdir.

ŞEYTAN HEYKELİ

Şeytan Heykeli, 1836, Jean-Jacques Feuchére, Los Angeles County Sanat Müzesi, Los Angeles, ABD

ŞEYTAN HEYKELİ

In Abrahamic religions, Satan is an angel who rebelled against God and abandoned his way, and declared war against everything and everyone he created. It is considered the chief perpetrator of evil in the world in Judaism, Christianity and Islam.

ŞEYTAN HEYKELİ

The word Iblis is often used with the same meaning as Satan. In many religions and mythologies around the world, Satan is generally thought of as a being with supernatural powers, constantly trying to keep people away from religion, and therefore from the orders of his creator, from things such as kindness and cooperation. In addition, there are also beliefs and movements that worship Satan or glorify Satan. The most common of these movements is Satanism

ŞEYTAN HEYKELİ

Satan Statue, 1836, Jean-Jacques Feuchère, Los Angeles County Museum of Art, Los Angeles, USA

 

 

Kaynak: mitolojikevren

Yorumlar

  • Tasvir edilen canlı kötü ama heykel başarılı

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun