Nisan 27, 2024

ORPHEUS AND EURYDICE

Orpheus, Tanrı Apollon ve ilham perisi Kalliope’nin yetenekli ve sanatkar oğludur. Apollon'un hediye ettiği sihirli liri insan, hayvan, bitki ve hatta cansız varlıkları bile büyüleyecek kadar iyi çalmaktadır. Bir su perisi olan Eurydice’e aşık olmuş ve evlenmişlerdir. Fakat bir gün Eurydice, ormanda bir yılan ısırığı sonucu ölür ve Hades’in yönettiği yeraltı dünyasına gider.

ORPHEUS AND EURYDICE

Orpheus eşinin acısına dayanamaz, yaptığı duygusal bestelerle tanrıları ikna etmeyi başarır ve Eurydice’i kurtarmak için bir şans elde eder. Yeraltına indiğinde Hades onunla bir anlaşma yapar; Eurydice yeryüzüne çıkana dek Orpheus dönüp arkasına bakmayacaktır. Bununla birlikte Orpheus, tam yukarıya çıkmak üzereyken arkasından karısının gelip gelmediğini merak edip, başını geriye çevirince anlaşma bozulur ve Eurydice ebediyen ortadan kaybolur. Karısını bir kez daha ebediyen kaybeden Orpheus Trakya'da amaçsız bir şekilde gezinirken Bakkhalar tarafından öldürülür.

ORPHEUS AND EURYDICE

Eser: Emil Neide tarafından yapılmış Orpheus ve Eurydice Tablosu

ORPHEUS AND EURYDICE

Orpheus is the talented and artistic son of the god Apollo and muse Calliope. The magic lyre gifted by Apollo plays well enough to enchant human, animal, plant and even inanimate beings. They fell in love with Eurydice, a nymph, and got married. But one day, Eurydice dies from a snake bite in the forest and goes to the underworld ruled by Hades.

ORPHEUS AND EURYDICE

Orpheus cannot bear the pain of his wife, manages to persuade the gods with his emotional compositions and gets a chance to save Eurydice. When he goes underground, Hades makes a deal with him; Orpheus will not turn and look back until Eurydice comes out to earth. However, when Orpheus turns his head back, wondering if his wife is coming right up, just as he is about to go up, the deal is broken and Eurydice disappears forever. Orpheus, who lost his wife once again, is killed by the Bacchaes while wandering aimlessly in Thrace.

ORPHEUS AND EURYDICE

Artwork: Orpheus and Eurydice Painting by Emil Neilde

 

Source: mitolojikevren

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

THE SWIRLS HAVE FUN TOO!

THE SWIRLS HAVE FUN TOO!

"ROUGE GAGNE" by EMILY DICKINSON

"ROUGE GAGNE" by EMILY DICKINSON

HUBBLE'IN 34. FIRLATILIŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kötü Anlar

probiyotik

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

bubble30
Nielawore

THE SWIRLS HAVE FUN TOO!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun