Ağustos 25, 2025

Düşünecek Zamanın Olmaması

Bazen insan düşüncelere, derin düşüncelere dalmak ister. Bunu ister ama derin düşüncelere dalacak vakti olmaz. Vakti olmaz çünkü hayatın koşuşturmacası insanın uzaklara dalıp gitmesini engeller. Aslında insanın düşünecek vakti olsa ama öyle çok olmasına gerek yok günde bir iki saat.

Düşünecek Zamanın Olmaması

O zaman insan hayatını düzene sokacak ve iyileştirecek gelişmeleri kaydedebilir ve çözüme ulaşabilir. Ama sistem öyle bir kurulmuştur ki insanın düşünmesini engeller. Sistem insanların düşünmesini istemez. Çünkü düşünen insan sistemi en sonunda yıkar.

Düşünecek Zamanın Olmaması

Düşünen insan sistemin aslında kendisini ezdiğini anlar. Düşünen insan sistemin aslında kötü olduğunu anlar. Bu yüzden düşünen insan sistem için tehlikelidir. Ve bu yüzden insanların derinlemesine düşünecek vakitleri pek olmaz.

Yorumlar

  • Çok doğru tespit.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

Yaşamın Amacı

Yaşamın Amacı

Sahte Vaatler

Sahte Vaatler

Düzensiz Hayatlar

Düzensiz Hayatlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Birbirlerinden Kopan İnsanlar

probiyotik

Batıl İnanç: YILDIRIM

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun