Nisan 26, 2024

Siberkondri

Kişinin sağlıkla ilgili şikayetlerini internetten araştırarak kendi teşhisini koymasıdır. Hatta doktora da gitmeyip tedavisini yine internetten araştırarak uygulamaya çalışmasıdır. Maalesef bu kişiler internet bilgilerine doktor bilgilerinden daha çok güvenmektedirler.
İnternet kaynaklarında dolaşan kişiler sağlıkla ilgili çok farklı bilgilere kısa sürede ulaşabiliyor. Ancak bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığı için okunanlar bir süre sonra kafa karışıklığına ve ciddi kaygı bozukluklarına sebep olabiliyor.

Siberkondri

Kişi kendi koyduğu teşhisle ilgili bulduğu ve tedavi olarak düşündüğü ilaçları veya bitkisel karışımları kullandığında sağlığı ciddi oranda bozulabiliyor.
Doktor kaygısı ile veya maddi sebeplerle doktora başvurmayan kişiler bu sebeple daha ciddi masraflarla karşı karşıya kalabiliyor.

Siberkondri

Araştırmalara göre 2000 yılı ve sonrasında doğanlarda, sosyal medya kullanıcılarında, sosyoekonomik düzeyi düşük olanlarda bu duruma daha fazla rastlanmaktadır.

Herkes merak edip araştırmasını yapabilir ama bu durum takıntı haline geldiyse ve sağlığına zarar verecek düzeydeyse bu şekilde adlandırılır ve gerekirse destek ilaçlarla tedavi edilir. 

Yorumlar

  • Aslında son derece zararlı olabilecek bir durum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun