YERLİ İYİLİK TANRISI: ÜLGEN

Türk mitolojisinin iyilik tanrısı: Koru bizi Ülgen reis, kötülüklerden koru bizi. Kayra Han’dan sonra en önemli tanrıdır kendisi. Mavi renk ile simgelenir.

Yaşlı ve bilge bir görünüme sahiptir. Uzun saçlı ve uzun sakallıdır. Yanında büyük kalkanı ve üç başlığı vardır. Ezeli ve de ebedi kabul edilmektedir.

YERLİ İYİLİK TANRISI: ÜLGEN

Kayra Han’ın oğludur ve göğün 16. katında yaşamaktadır. Ama nasıl yaşamak? Altın Dağ’da, altın kapısı olan altın bir sarayda ve altın taht üzerinde. E herhalde. Tokide mi yaşasın koskoca Ülgen.

YERLİ İYİLİK TANRISI: ÜLGEN

Hava durumunu, verimliliği ve doğurganlığı yönetir. Sonra yetmemiş bu kadar görev gaza gelmiş, işlevlene işlevlene Gök tanrının yerini almış ve göğün hakimi olmuştur. Sana helal olsun.

E Gök tanrı olmak kolay değil, gök cisimleri yönetiyorsun, göksel ve meteorolojik olaylarla ilgileniyorsun. Hataya yer yok. Yıldırım ve şimşekler onun silahıdır ve bunları gönderen bir yayı vardır. Yıldırımının vurduğu yer kutsallaşır.

YERLİ İYİLİK TANRISI: ÜLGEN

Ak ve kara iki taş ile insanlara ateş yakmayı öğretmiştir. Bu yüzden olacak ki 3-6-9 veya 12 yılda bir büyük törenlerle kendisine beyaz at kurban edilir.

Türkler olarak kararlılık, düzen ve üşengeçlik seviyemiz ektedir. Karar mı verseydiniz kaç yılda bir olsun diye acaba? Neyse siz meşgulsünüz glb….

YERLİ İYİLİK TANRISI: ÜLGEN

Ülgen'in Karakuş Han, Karşıt Han, Pura Han, Burça Han, Yaşıl Kan, Kanım Han, Baktı Han olmak üzere yedi oğlu ile Ak Kızlar ve Kıyanlar diye adlandırılan dokuz kızı vardır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaybetmekten Korkmak

probiyotik

Ark Lambaları ve Antik Mısırlılar

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun