Mart 29, 2024

TAVUS KUŞU TÜYLERİNİN HİKAYESİ

Yunan mitolojisinde çapkınlığıyla ünlü Zeus’u bilirsiniz. Ama hani tek ve biricik eşi Hera ile evlidir. Zeus, Hera’nın tapınağında rahibelik yapan Io’yu görür görmez ona aşık olur. Zorla ona sahip olmaya çalışır. En nihayetinde de Zeus bu, isteğine ulaşır.

TAVUS KUŞU TÜYLERİNİN HİKAYESİ

Hera’nın kıskançlığı ve de gazabı da meşhur malum. Haliyle bu durumu öğrenince çok kızar. Zeus karısının yapabileceklerini bildiği için Io’yu onun gazabından korumak ister. Onu beyaz bir ineğe dönüştürür. Dostunu yakın, düşmanını daha yakın tut derler ya işte o hesap ineğe çevirdiği Io’yu, Hera’ya hediye eder.

TAVUS KUŞU TÜYLERİNİN HİKAYESİ

Ama tabii Hera zeki kadın, ineğin Io olduğunu anlar. Bunun üzerine hizmetkarı yüz gözlü dev Argos’u Zeus’un Io’ya ulaşmaması için görevlendirir. Argos uyurken bile açık olan birkaç gözü ile ineği devamlı gözetler.

Io’dan ayrı kalmaya dayamayan Zeus, oğlu Hermes’ten Io’yu kurtarmak için yardım ister. Hermes kaval çalıp ve masallar anlatarak Argos'u uyutur. Hermes uyurken Argos’u öldürerek Io’nun kaçmasını sağlar.

TAVUS KUŞU TÜYLERİNİN HİKAYESİ

Io’nun kaçtığını öğrenen Hera, deliye döner. Argos’un gözlerini alarak kutsal hayvanı tavus kuşunun tüylerine yerleştirir.

Yorumlar

  • Hikayesi ilginç değil mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

YILDIZ DOĞUMUN AŞAMALARI: N11B NEBULASI
KOZMİK IŞIK GÖSTERİSİ: FS TAU YILDIZ SİSTEMİ
YILDIZLARIN DOĞDUĞU YER: CARİNA NEBULASI
ÇOCUKKEN BESLENİLEN EN ENTERESAN HAYVAN

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ortamı Anlamak

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun