Mart 29, 2024

TANRIÇA DA OLSAN MÜCEVHER SEVİYORSUN: FREYJA

Kadınlar mücevherlere bayılırlar. Mitolojide de durum farklı değil, Tanrıça da olsan mücevher seviyorsun. Freyja’da tüm kadınlar gibi süslenmeyi sever ve mücevherlerle güzelliğini taçlandırırdı. Kolyeleri, yüzükleri, küpeleri eşsiz parçalardı.

Bir süre sonra tabii ki elinde takılardan sıkılıp, yenisinin arayışına düştü. Eşsiz bir kolye istiyordu. Bu işlerin erbabı zanaat ustası cücelerdi. Freyja yola koyuldu ve cücelerin diyarına gidip, usta cücelerin ocaklarını inceledi. Hiçbir beğenmeyip tam geri döneceği esnada; O DA NESİ? Daha önce eşi görülmemiş harika bir kolye parıldıyordu!

TANRIÇA DA OLSAN MÜCEVHER SEVİYORSUN: FREYJA

Heyecanla içeri girip kolyeyi çok beğendiğini, ücreti neyse fazla fazla ödeyip onu almak istediğini söyledi ama içerdeki 4 cüce kolyenin satılık olmadığını söyledi. Tanrıça Freyja bunu kabul etmedi ve kolye karşılığında ne isterlerse yapacağını söyledi.

TANRIÇA DA OLSAN MÜCEVHER SEVİYORSUN: FREYJA

Bunun üzerine 4 cüce kendi aralarında konuştuktan sonra Freyja’ya ‘Brisingamen’ isimli kolyeyi vermeleri karşılığında tanrıçanın her biriyle bir gece geçirmesini istediklerini söyledi. Her ne kadar bu durumdan tiksinse de ihtirasına yenik düşerek kabul etti ve dördüncü günün sonunda kolyeye kavuştu.

TANRIÇA DA OLSAN MÜCEVHER SEVİYORSUN: FREYJA

Tanrıların tanrısı Odin kuzgunlar sayesinde bu durumu öğrenince Loki’yi çağırarak kolyeyi getirmesini istedi. Çünkü bu tanrılar adına büyük bir utançtı! Loki gece sinek kılığında Freyja’nın odasına girdi. Kolye boynundaydı, Loki boynunu ısırınca Freyja kolyeyi çıkarıp boynunu kaşıyıp geri uyudu. O sıra Loki kolyeyi alıp Odin’e götürdü. Sabah uyandığında kolyesini bulamayan Freyja, bunun Odin ve Loki’nin işi olduğunu anladı. Bağır çağır Asgard’ta Loki’yi aramaya başladı.

TANRIÇA DA OLSAN MÜCEVHER SEVİYORSUN: FREYJA

Loki’yi bir süre kovaladıktan sonra Odin’in huzuruna çıkan Freyja, Odin’den yaptığı şeyin ne kadar utanç verici olduğunu dinledi. Ama kolyesine adeta büyülenen Freyja o utancı boynunda taşıyacağını söyledi. Odin onun bu tavrı karşısında ona kendisine bağlı 20 kralı koruma sözü verdirdi. Bu söz karşılığında Freyja kolyesine kavuştu.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

"GECELERDEN BİR GECE" -AHMET SELÇUK İLKAN
RED IN THE GALACTIC VERSIONRED IN THE GALACTIC VERSION
ALP’LERDE TELEFERİK TURU

ALP’LERDE TELEFERİK TURU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğrenme Şekli

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun