Nisan 25, 2024

ŞEYTANIN HİZMETKARI: RAGANA

Baltık Mitolojisinde ve Letonya masal ve efsanelerinde kehanet yeteneğine ve doğaüstü olayları kontrol etme gücüne sahip olduklarına inanılan cadılar olan Raganalar, ayrıca büyücülerin şeytanın hizmetkarı olduğuna inanılır.

ŞEYTANIN HİZMETKARI: RAGANA

Raganalar ormanın derinliklerinden insan yerleşimlerine gelerek bebekleri çalmakta ayrıca genç erkekleri kendileriyle cinsel ilişkiye girmeye zorladıktan sonra öldürüp yemektedirler. Şekil değiştirip yılan veya karakurbağası formuna bürünebilen Raganalara genellikle bir baykuş eşlik etmekte olup, kırmızı değneklerinin yardımıyla fırtına çıkarabilecek kadar havayı kontrol edebildiklerine inanılmaktadır.

ŞEYTANIN HİZMETKARI: RAGANA

Raganalar tuzlu sudan hoşlanmadıkları için bebekler deniz suyuyla yıkanmakta, insanlar kendilerini korumak için karakurbağası tılsımları takmakta, avcılar ormanda bereketli bir av geçirmek için ilk yakaladıkları hayvanı ona sunmaktadır. Ayrıca pagan dönemde bir tanrıça olarak görülmesinin izi olarak kadınlar taştan yapılmış Ragana heykelciklerine yumurta, yağ ve saç sunmaktadır.

Yorumlar

  • Kötü bir ünü varmış

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

BENİ YUTKUNDURAN O SÖZÜ SİZLE PAYLAŞIYORUM
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

VÜCUDUMUZDAKİ BENLER TESADÜF MÜ SAHİDEN?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun