Nisan 25, 2024

KAR AYAKKABILI TANRIÇA: SKADI

İskandinav mitolojisinde Kar Ayakkabılı Tanrıça olarak bilinen Skadi, dağlarda yaşayan bir devin karısıdır. Tanrı Njord’un eşi olan Skadi babası Thiazi tanrılar tarafından öldürüldüğünde Asgard’a giderek intikam almak ister.

KAR AYAKKABILI TANRIÇA: SKADI

Tanrıların genç kızın öfkesini yatıştırmak için aralarından birisiyle evlenmesini isterler. Ama evleneceği kişiyi ayaklarına bakarak seçmesini şart koşarlar. Skadi de aslında Baldr’ı sever. Güzel ayaklı olan Njord’u Baldr zannederek kendine koca seçer.

Barış sağlanır ve Odin Thjazi’nin gözlerinden iki yıldız yaratır. Daha sonra kocasından ayrılan Skadi, Ynglinga efsanesine göre Odin’le evlenir.

KAR AYAKKABILI TANRIÇA: SKADI

Known as the Snowshoe Goddess in Norse mythology, Skadi is the wife of a giant who lives in the mountains. When his Skadi father, Thiazi, who is the wife of the god Njord, is killed by the gods, he seeks revenge by going to Asgard.

KAR AYAKKABILI TANRIÇA: SKADI

They want the gods to marry one of their own to calm the young girl's anger. But they stipulate that she chooses the person she will marry by looking at her feet. Skadi actually likes Baldr too. Thinking that Njord, who has beautiful feet, is Baldr, she chooses a husband for herself.

Peace is achieved and Odin creates two stars from Thjazi's eyes. Skadi, who later separated from her husband, marries Odin according to Ynglinga legend.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

BENİ YUTKUNDURAN O SÖZÜ SİZLE PAYLAŞIYORUM
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

VÜCUDUMUZDAKİ BENLER TESADÜF MÜ SAHİDEN?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun