Mayıs 06, 2024

KAPLUMBAĞANIN KABUĞUNA SEBEP OLAN: ŞEKER KAMIŞI -Friendz10

İncil’de “tatlı calamus” ile aynı olduğu düşünülen tatlı kamış, Yunanlılar ve Romalılardan önce Mısırlılar ve Fenikeliler tarafından tıp alanında kullanılıyordu.

KAPLUMBAĞANIN KABUĞUNA SEBEP OLAN: ŞEKER KAMIŞI -Friendz10

Mitolojide şeker kamışının izleri Asya’ya dayanmaktadır. Buna göre Buda’nın ataları şeker ülkesi olarak tarif edilen Bengal ’den gelmişlerdi. Sanskrit destanı Ramayana’da bir ziyafet tasvirinde şeker kamışlarının bolluğundan söz edilir. Çin’de MÖ 8.yüzyıla dayanan bir efsanede Çinlilerin şeker kamışı suyunu çiğ olarak tükettikleri daha sonra bu suyu kaynatarak elde ettikleri şerbeti kurutarak bir çeşit boğaz pastili yaptıkları anlatılmaktadır.

KAPLUMBAĞANIN KABUĞUNA SEBEP OLAN: ŞEKER KAMIŞI -Friendz10

Solomon Adaları yaradılış mitlerinde ilk kadın ve ilk adam şeker kamışı saplarının içinden doğmuştur. Papua Yeni Gine’de de iki balıkçının ağına takılan şeker kamışı filizi toprağa ekildiğinde sap gelişir ve patlayıp içinden bir kadın doğurur. Kadın balıkçılar sabah evden ayrıldığında şeker kamışının içinden çıkıp onlara yemek pişirir. Balıkçılar döndüklerinde sofrayı donatılmış bulurlar ve ancak bir gün gizlenip de evin etrafını izlediklerinde gerçeği görür ve şeker kamışı mucizesine şahit olurlar.

KAPLUMBAĞANIN KABUĞUNA SEBEP OLAN: ŞEKER KAMIŞI -Friendz10

Bir Yeni Gine mitosuna göre kaplumbağanın bir kabuğa sahip olmasının sebebi şeker kamışıdır. Bir gün karnı acıkan kaplumbağa ve kanguru, guguk kuşu Binama’nın tarlasındaki şeker kamışlarını yemeye başlarlar. Bu esnada kuşlar alemi büyük bir ziyafet hazırlığındadır. Guguk kuşu birisinin yemeğe katmak için gidip tuzlu su gerektiğini söyler. Pek çok kuş denize uçmaktan korkar, yolda başlarına bir kötülük geleceğinden korkarlar. Sonunda kuyruksallayan kuşu görevi üstlenir ve deniz suyu getirmek için uzaklaşır. Yoolda guguk kuşunun tarlasının üzerinden geçer ve kaplumbağa ile kanguruyu şeker kamışlarını yerken yakalar. Sonra da hemen başka bir yoldan geri dönüp gördüklerini herkese anlatır. Böylece kaplumbağa ve kanguru suçüstü yakalanır.

KAPLUMBAĞANIN KABUĞUNA SEBEP OLAN: ŞEKER KAMIŞI -Friendz10

Kanguru hızlı zıplayışlarla kaçar ama kaplumbağa yavaş olduğundan bir yere kaçamaz. Kaplumbağa esir edilir ve bağlanarak Binama’nın evine getirilir. Herkes ziyafet hazırlığı için yeniden çalışmaya koyulduğunda kaplumbağa evde çocuklarla yalnız kalır ve onları oyun teklifiyle kandırarak bağını çözdürür. Çocuklar babalarının eşyalarını kaplumbağanın üstüne koyarak onunla oyuna dalarlar. Kaplumbağa en son bir tahta kaseyi sırtlanarak usulca denize kaçar ve kendini suya bırakır. Çocuklar kaplumbağanın kaçtığını büyüklere haber verir. Büyük bir kalabalık deniz kenarında toplanır. Kaplumbağa başını sudan her çıkarışında bir taş yer. Kuşların attığı taşlar üzerindekileri çarpıp düşürür. Son taş kaplumbağanın üstündeki tahta kaseye çarpıp seker, böylece kaplumbağa hayatta kalır. Ama bundan sonrasında o tahta kaseyi bedeninde taşıyacaktır.

Yorumlar

  • Vay be demek kaplumbağanın kabuğu olmasının sebebi buymuş!

  • Kaplumbağanın da artık bir kabuğu var

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

"İŞİM NEDİR Kİ" -ATAOL BEHRAMOĞLU

"İŞİM NEDİR Kİ" -ATAOL BEHRAMOĞLU

BU MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILDI!
KADER AĞLARINI ÖREN TANRIÇALAR

KADER AĞLARINI ÖREN TANRIÇALAR

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun