Nisan 19, 2024

KADIN GLADYATÖR MÜ?

Romalıların hastalıklı bir alışkanlık gibi sürdürdükleri, insanlık dışı Gladyatör oyunları. Erkek dünyasında başlayan oyunlar zamanla kadın gladyatörler ile çeşitlendirilmiştir. Gladyatör oyunlarının kökeni hakkında yapılan araştırmalar insan kurban etme inancının devamı biçiminde yorumlanmaktadır.

KADIN GLADYATÖR MÜ?

Halk sefalet içinde iken yöneticiler halkın gözünü boyamak için arenalardaki oyunlara çeşitlilik kazandırmaya başladı. Oyunlara renk getirenler kadınlar, cüceler ve hayvanlardı. Kadın dövüşçüler az bulunduğu için daha çok geniş kapsamlı düzenlenen oyunlarda, görsel ihtişamları ile yer alıyordu. İmparator Nero’nun annesinin ölümünün ardından düzenlediği festival, dönemin tarihçileri tarafından ‘Rezalet’ olarak tanımlanır. Senatörlerin, şövalyelerin eşleri ve kızları ile birlikte kadın dövüşçülere bahis koydukları anlatılır.

(Olmaz olsun böyle evlat dedirtmez mi?)

KADIN GLADYATÖR MÜ?

Meşale ateşleri ile aydınlatılmış arena korkunç bir hale getirilip gece düzenlenen oyunlarda binlerce kadın, erkek, hayvan vahşice öldürülmüştü. Toplumda en düşük seviyenin bile altında bir statüye sahiplerdi. Bu yüzden kadın gladyatörler Roma dönemi boyunca yazılı bir belgede isimleri geçmeden hiç var olmamış gibi geçip gittiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: antiktarih.com

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"HER DİLDE TÜRKÜLERİN MERAMI BİR" - NECATİ CUMALI
LIKE A SNOWFLAKE THE CIRCUMFERENCE OF TWO BABY STARS
MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

5 GÜNDE ŞEKERİ BIRAKMA REHBERİ

5 GÜNDE ŞEKERİ BIRAKMA REHBERİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gidişatı Değiştirmek

probiyotik

Et Grubu Ürünler Yenmeli Yenmemeli Mi?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun