Mart 29, 2024

JAPON İŞİ RUHSAR: HONE ONNA

Japon mitolojisinde ‘Kemik Kadın’ anlamındaki yokai olan Hone Onna, hayalet sevgili olarak tanımlanabilecek kadınlardır.

Yaşadıkları zamanda çok büyük bir aşk yaşayan ve öldüklerinde ölümlerini kabullenemeyen kadınlar, yaşama devam eden sevgililerini ziyarete devam ederler.

JAPON İŞİ RUHSAR: HONE ONNA

Hani bizde Ruhsar vardı hatırladınız mı? Öldükten sonra da kocasını eve ziyarete gelirdi. Bir tek yağmurlu havalarda gelemezdi. Ay bunu neden hatırlıyorsam şu anda…

Her neyse Hone Onna’larda bizdeki Ruhsar gibi sevgililerini, eşlerini öldükten sonra da görmeye giden ruhlardır.

JAPON İŞİ RUHSAR: HONE ONNA

Normal zamanda görünüşleri adının anlamını yansıtacak nitelikte iskelet gibidir. Fakat bu kemik kadınlar geceleri sevgililerini ziyarete geldiklerinde yaşadıkları zamanki görünümlerinde olurlar. Bedenleri çürüdükçe, görünümleri o kadar güzelleşir. Şarap gibi düşünelim, ölümü yıllandıkça görünümü güzelleşiyor.

JAPON İŞİ RUHSAR: HONE ONNA

Yaşama devam eden sevgililer, Hone Onna’ların güzelliğinin etkisi altına girerek, onların bir hayalet olduğunu fark edemezler. Sevgilileriyle görüştükleri her zaman Hone Onna’lar sevgililerinin yaşam enerjisini emerler. Böylece kendilerine ve sevgililerini ölüme daha da yaklaştırırlar.

JAPON İŞİ RUHSAR: HONE ONNA

Hone Onna’ların bir hayalet olduğu fark edilirse yaşayan kişinin bu durumdan kurtulmasının yolları vardır. Öncelikle her şeyin başı kabullenmektir. Bu yüzden sevgililerinin öldüğünü kabul etmelidirler. Geceleri Hone Onna geldiğinde, onu kabul etmemelidirler.

Tabii ki Hone Onna’lar vazgeçmezler ama yaşayan sevgili buna karşı koymalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf kaynak: https://mona.artstation.com/projects/Yal536

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

YILDIZ DOĞUMUN AŞAMALARI: N11B NEBULASI
KOZMİK IŞIK GÖSTERİSİ: FS TAU YILDIZ SİSTEMİ
YILDIZLARIN DOĞDUĞU YER: CARİNA NEBULASI
ÇOCUKKEN BESLENİLEN EN ENTERESAN HAYVAN

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ortamı Anlamak

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun