İNSANLARIN EN GÜZELLERİNDEN: GANYMEDES

Yunan mitolojisinde Ganymedes, yeryüzünde yaşayan insanlar arasındaki en güzel kişilerden birisi olarak kabul edilmektedir. Zeus’un eşcinsel ilişkilerinden birisi olarak kaynaklarda ismi geçmektedir. Ganymedes’in Dardanos soyundan, Troya kral ailesinden olduğu bilinir. Güzel gencin babası Troya kralı Tros’tur. İlos ve Assarakos adında iki kardeşi bulunmaktadır. Ganymedes tasvirlerinde oldukça yakışıklı, temiz yüzlü bir genç olarak betimlenmektedir.

İNSANLARIN EN GÜZELLERİNDEN: GANYMEDES

Günlerden bir gün Ganymedes, İda dağında hayvan sürülerini otlatırken tanrıların tanrısı Zeus tarafından fark edilmiştir. Ganymedes’in büyüleyici güzelliğinden etkilenen Zeus kimi kaynaklara göre Ganymedes’i kaçırmak üzere kartalını göndermiş, kimi kaynaklara göre ise kendisi bir kartal kılığına girerek Ganymedes’i kaçırmıştır. Tanrıların tanrısı Zeus, Ganymedes’i Olympos’a kaçırmasının karşılığında Ganymedes’in babası Tros’a tanrıların kullandığı atlar kadar güçlü ölümsüz atlardan iki adet armağan olarak göndermiştir.

İNSANLARIN EN GÜZELLERİNDEN: GANYMEDES

Hayatının geri kalanını tanrıların yanında Olimpos’ta geçirecek olan Ganymedes ise tanrılar tarafından ölümsüzlüğe layık görülmüştür. Olympos’ta görevi tanrılara şarap sunmak olan tanrıça Hebe’den bu kutsal görevi teslim almıştır. Olympos’taki sofralarda bundan sonra tanrılara şarap sunacak kişi artık Ganymedes olmuştur.

İNSANLARIN EN GÜZELLERİNDEN: GANYMEDES

Ganymedes'i Öpen Zeus Tablosu, 1893, Anton Raphael Mengs, Ulusal Antik Sanat Galerisi, Roma, İtalya

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun