Mayıs 17, 2024

İMKANSIZ GÖREVLERDEN: ERYMANTHIAN YABAN DOMUZU

Herkül’ün 12 görevinden birisi Erymanthian Yaban Domuzunu yakalamaktır. Erymanthian Dağı'nda ve çevresindeki insanlar arasında dehşet saçan ve birçok köy ve tarlaya zarar veren bu canavar, Herkül'ün en büyük düşmanı olan Hera'nın hizmetindedir. En büyük düşmanı tabii ki tüm bu imkansız görevleri veren Hera’dır. Çünkü neden? Herkül, Zeus’un başka kadından olma çocuğudur. Onun gazabından kurtulmak Yunan mitolojisinde pek kimseye nasip olmadı.

İMKANSIZ GÖREVLERDEN: ERYMANTHIAN YABAN DOMUZU

Erymanthian Dağı yolu üzerinde eski dostu Centaur Pholus'u ile mağarasında ziyaret eden Herkül, çiğ yenen et yemeği esnasında, Pholus'u Tanrı Dionysius'un ona armağan ettiği özel şarabı açması için ikna eder. Şarabın sulandırılarak içilmesi gerektiğini bilmeyen Pholus, şarabı açarak Herkül'e ikram eder; fakat, şarabın keskin kokusu, civardaki tüm Centaur'ları mağara etrafına toplar ve ünlü Chiron'un da dahil olduğu tüm Centaurlar bu yemeğe katılırlar.

 

İMKANSIZ GÖREVLERDEN: ERYMANTHIAN YABAN DOMUZU

Sulandırılmadan içilen şarap ile sarhoş olup kontrolden çıkan Centaurlar, kavga etmeye başladıklarında; Herkül, kendini ve dostu Pholus'u korumak için Hidra kanı içeren zehirli oklarını kullanmak zorunda kalır. Birçok Centaur, bu oklar sonucunda ölürken, ölümsüz olan Chiron, zehrin verdiği dayanılmaz acı sonucu, ölümsüzlüğünden vazgeçip, Tartaros'ta (Cehennem) o an için işkence görmekte olan Prometheus ile yer değişmeye razı olur.

İMKANSIZ GÖREVLERDEN: ERYMANTHIAN YABAN DOMUZU

Bu esnada, dışarıda ölmekte Centaur'ların yanına çıkan Pholus, bu kadar etkili bir savunma sağlayan Herkül'ün oklarından birini incelerken, elinden oku düşürür ve ayağına saplanan ok ile oracıkta aniden ölür. Bu olayın ardından Herkül, Chiron'un ona verdiği tavsiye ile Yaban Domuzunu, kış ortasında karın kalın bir tabaka oluşturduğu alana sürükleyerek yakalayıp, Eurystheus'e götürür. Yaban Domuzunu gördüğü zaman, korkup kaçan Eurystheus, domuzu kafes içine kapattırır.

 

 

 

 

Kaynak: https://www.gizliilimler.org/Erymanthian-Yaban-Domuzu.htm

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun