Nisan 26, 2024

HİNT MİTOLOJİSİNDE ASTROLOG: NAKULA -Friendz10

Hint Mitolojisinde Mahabharata destanında 5 Pandava kardeşten dördüncüsü ve Sahadeva’nın ikizi olan Nakula’nın mitolojik babası Nasatya Aşvin’dir. Kunti ile Pandavalar Hastinapura’ya gittiğinde Nakula, Drona’nın gözetiminde okçuluk ve kılıç eğitimi alır. Gösterdiği başarı sayesinde Maharathi unvanını alır. Nakula bunun yanı sıra iyi bir at bakıcısı, astrolog ve Ayurveda uzmanıdır.

HİNT MİTOLOJİSİNDE ASTROLOG: NAKULA -Friendz10

Nakula’nın kardeşleriyle ortak karısı olan Draupadi’den Satanika, daha sonra evlendiği Khedi prensesi Karenumati’den ise Niramitra adında bir oğlu olur.

Nakula Rajasuya kurban töreni için Yudhişthira tarafından batı krallıklarına boyun eğdirmesi amacıyla gönderilen Nakula İndraprastha tahtına çıkar. Sonrasında Rohitaka, Sairishaka, Mahetta ülkelerini ele geçirir ve ardından Dasarna, Sivi, Trigarta, Amvaşta, Malava, Karnatalar, Madhyamakeya, Vattadhana ve Utsava-sanketa adlı küçük kabilelere boyun eğdirmeyi başarır.

Söylenceye göre Nakula, seferden sonra 10 bin deve yükü ganimetle geri döner.

HİNT MİTOLOJİSİNDE ASTROLOG: NAKULA -Friendz10

Yudhişthira’nın zar oyununda kaybetmesinin ardından kardeşleriyle birlikte 13 yıllığına sürgüne çıkan Nakula burada Draupadi, Sahadeva ve Yudhişthira ile birlikte Brahmin kılığına giren Jatasura tarafından kaçırılır. Bhima tarafından kurtarılır ve çıkan arbede sırasında Nakula Kşemankara, Mahamaha ve Suratha’yı öldürmeyi başarır.

Sürgünün son yılında seyis kılığına giren Nakula, Granthika adıyla Virata takma adıyla kralın ahırında at bakıcısı olarak çalışır.

HİNT MİTOLOJİSİNDE ASTROLOG: NAKULA -Friendz10

Kurukşetra savaşı sırasında Nakula Pandava ordusunun komutanı olmak ister ama Yudhişthira ve Arjuna Dhristadyumna’yı tercih eder. Savaş meydanında altın sırtlı kırmızı bir geyik gigürünü bayrak olarak kullanan Nakula, aralarında Karna’nın oğullarından Çitrasena, Suşena ve Satyasena’nın da bulunduğu pek çok düşman savaşçısını öldürür ve savaşın sonunda hak ettiği terfiyi alır.

Yorumlar

  • çok iyi içerik!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

BENİ YUTKUNDURAN O SÖZÜ SİZLE PAYLAŞIYORUM
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

VÜCUDUMUZDAKİ BENLER TESADÜF MÜ SAHİDEN?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun