EN GÜÇLÜ TANRI, ÇEKİM GÜCÜ MÜBAREK: THOR

İskandinav Mitolojisinin en güçlü tanrısı olan Thor, Odin'in oğludur. Cermen Mitolojisinde Donar, Donner ve Thunraz, Anglo Sakson mitolojisindeyse Thunor olarak bilinir.

Gücü babası Odin tarafından teslim edilmiş iki sihirli nesneye dayanmaktadır. Bu nesnelerden biri Mjöllnir'dir. Mjöllnir, adının anlamı "parçalayıcı" olan kocaman bir çekiçtir. Çekici iki cüce kardeş yapmışlardır. Çekiç yapılırken Loki sinek kılığına girip cüceleri ısırarak rahatsız edince bir kaza olmuş, çekicin sapı kısalmıştır.

EN GÜÇLÜ TANRI, ÇEKİM GÜCÜ MÜBAREK: THOR

Çekiç, Thor'un onu kolayca saklayabilmesi için küçülebilir. Ayrıca bir bumerang gibi, bir düşmana atılınca düşmana tüm gücüyle çarpar ve sahibinin ellerine geri döner. Thor kılık değiştireceği zaman çekici ile kendi yörüngesinde hızlıca döner. Fırtınaları çekici ile kontrol eder, yağmurları onunla yağdırır. Çekici ile evlilikleri ve nesneleri de kutsayabilir.

Onun güçlü olmasını sağlayan bir diğer sihirli nesne de altın Megingjord adlı kemerdir. Bu kemer Thor'un gücünü 2 kat arttırır.

EN GÜÇLÜ TANRI, ÇEKİM GÜCÜ MÜBAREK: THOR

İskandinav mitolojisinde Thor'un iki tane keçisi vardır. Bu keçilerden birinin adı Diş Çatırdatan anlamına gelen Tanngniost, diğerinin adı ise Diş Gıcırdatan anlamına gelen Tanngrisnir'dir. Bu keçilerin çektiği arabası yerde de gökte de gidebilir.

Bu iki keçi Geleneksel kaynaklardan 13. yüzyılda derlenen Poetic Edda'da ve 13. yüzyılda Snorri Sturluson tarafından yazılan Nesir Edda'da anlatılmaktadır.

EN GÜÇLÜ TANRI, ÇEKİM GÜCÜ MÜBAREK: THOR

Nesir Edda'da anlatılanlara göre Thor acıktığı zaman keçilerini yerdi ve daha sonra çekici Mjölnnir ile onları tekrar diriltirdi. Günün birinde Thor çiftçi bir ailenin daveti üzerine ailenin evinde bir gece kalır. Akşam yemeğinde aileye keçilerin etinden ikram eder. Ailenin çocuklarından olan Thjalfi iliği emmek için kemiklerden birisini kırar ve bir keçinin topal kalmasına sebep olur. Daha sonra Thor, Thjalfi ve kız kardeşini yardımcısı olarak yanına alır.

Yorumlar

  • En popüler tanrı

  • İskandinav mitolojisinin en güçlü tanrısı!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun