Nisan 20, 2024

DÜNYANIN İLK SERİ KATİLİ: LOCUSTA

M.S. 1. yüzyıl Roma sınırlarında yaşayan Locusta’nın elinden çıkan zehir ile birçok kişi hayatını kaybetmiştir. Tarihe adını yazdırmasının sebebi ise sıradan kurbanlarının yanı sıra zehirlediği imparatorlardır.

Locusta’nın çocukluğu kadınların doğadaki tıbbi bitkileri kullanarak mucizeler yarattığı keşifleri gözlemleyerek geçmiştir. Gençlik yılları boyunca sayısız deneyler yapmış, hazırladığı zehirleri kendi vücudunda denemiştir. Tıp konusunda özellikle zehir ve panzehir alanında en üst bilgiye ulaştığı vakit Roma tarihinin en kanlı ve zalim dönemidir. Ünü gün geçtikçe artan suikastçının saray halkı tarafından fark edilmesi gecikmemiştir. Akıl almaz çılgınlıkları ile tarihe geçen İmparator Neron ve annesi Yaşlı Agrippina’nın hizmetine geçtiği zaman düşmanlarının hiçbir şansı kalmamıştır.

DÜNYANIN İLK SERİ KATİLİ: LOCUSTA

Yazılı kaynaklara geçen ilk kurbanı Roma İmparatoru Claudius’tur. İmparatorluğun resmi zehircisi olacağı suikastı planlayan imparatorun eşi Agrippina’dır. Zehirlenme korkusu ile uykusuz geceler geçiren imparatorun ilk icraatı zehir depolarını imha ettirmektir. Kraliçe eşinin ve üvey oğlunun iktidar için büyük tehlike oluşturduğuna inanarak uygun suikast için gerekli yolu aramakta idi. Locusta’yı çağırarak: ‘Senden bir ölüm istiyorum ama şartlarım var. Zehir öyle bir etki yaratmalı ki. Zehri kusma olasılığına karşılık en az iki zehir hazırlayacaksın. Son zehir kusmak için kullanacağı tüyde olacak.’

DÜNYANIN İLK SERİ KATİLİ: LOCUSTA

Akşam yemeğinde zehirli mantarları yiyen Claudius zehirli tüyü boğazına daldırıp bayılır, bir daha hiç uyanmamak üzere. Locusta’nın sıradaki kurbanı ise Claudius’un oğlu tahtın varisi Britannicus.Bir domuz üzerinde denenen zehir, tahtın varisi Britannicus’un aniden ölümünü getirir. Böylece Neron 16 yaşında Roma’nın imparatoru olmuştur. Neron hizmetleri karşılığında Locusta’ya büyük bir servet bağışlar. Kendisine bir okul açıp öğrenci yetiştirmesine izin verilir.

DÜNYANIN İLK SERİ KATİLİ: LOCUSTA

Neron içindeki öldürme hissini ona iktidar yolunu açan annesi Agrippina’nın üzerinde de dener. Sonunda annesini idam ettirir. Agrippina beslediği kötülüğün hedefi olur. Kötülüğü beslemek eğer tercihleriniz arasında ise, Kötülük zamanı geldiğinde size dönecektir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

"KÖŞEYİ DÖNENLERİN ŞARKISI"

LIGHT ECHO V838 MON STAR

LIGHT ECHO V838 MON STAR

HAYVANLAR DA BİZİM GİBİ AŞIK OLUR MU?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bataklıktan Çıkarken

probiyotik
bubble30
Nielawore

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun