Nisan 25, 2024

DOĞAYI İYİLEŞTİREN ŞİFACI: MIELIKKI

Fin mitolojisinde hayvanların koruyucusu olduğuna inanıla Mielikki, orman ve avcılık tanrıçasıdır. Adı ‘iyi hanım’ anlamına gelmektedir. Çeşitli öykülerde orman tanrısı Tapio’nun karısı veya kızı olarak tasvir edilmiştir. Kalevala’da kahramana Lemminkäinen Hiisi geyiğini yakalayabilmek için Tapio ile Mielikki’ye altın ve gümüşler sunarak, dua etmiştir.

DOĞAYI İYİLEŞTİREN ŞİFACI: MIELIKKI

İnsanlar Mielikki'den ormanda otlayan sığırları koruması ister. Ayrıca ormandan mantar ve çilek toplayanlar tarafından dua edilir. Şifacı özelliği de bulunup Mielikki, tuzaklardan kaçan yaralanan hayvanları iyileştirir, yuvalarından düşen civcivlere yardımcı olur ve hatta ağaçların yaralarını tedavi eden usta bir şifacı olarak bilinir. Şifalı bitkileri iyi biliyor ve ondan iyi bir şekilde yardım isteyenlere şifalı bitki bulması için yardım eder.

DOĞAYI İYİLEŞTİREN ŞİFACI: MIELIKKI

Mielikki, believed to be the protector of animals in Finnish mythology, is the goddess of forest and hunting. Her name means 'good lady'. She is depicted as the wife or daughter of the forest god Tapio in various stories. In Kalevala, he prayed to the hero Lemminkäinen Hiisi, offering gold and silver to Tapio and Mielikki so that he could catch the deer.

DOĞAYI İYİLEŞTİREN ŞİFACI: MIELIKKI

People ask Mielikki to protect the cattle grazing in the forest. It is also prayed by those who collect mushrooms and berries from the forest. Also known as a healer, Mielikki heals injured animals escaping from traps, assists chicks that have fallen from their nests, and is even known as a master healer of tree wounds. He knows medicinal plants well and helps those who seek good help from him to find medicinal plants.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

"DÜRTME İÇİMDEKİ NARI ÜSTÜMDE BEYAZ GÖMLEK VAR"
VÜCUDUNUZDAKİ BENLER TESADÜF ESERİ DEĞİL!
HER GÜN NEDEN 1 AVUÇ FINDIK YEMELİYİZ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik
bubble30
Nielawore

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun