ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

İnsanın doğaya karşı yenilmez oluşunu, kuvvet ve dayanıklılığı simgeler. Herkül, doğanın insana saldığı felaketlerden insanları korur. Fakat gel gör ki Zeus’un çocuğu olduğu için kendisi hayatı boyunca Hera’nın gazabından kurtulamaz.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

Hera’nın kıskançlığından korkan anne Alkmene, Herkül’ü şehir dışında bir tarlaya bırakır. Yürüyüş esnasında Athena ve Hera ile karşılaşır. Athena, Hera’ya “Senin memelerinde süt var, izin ver de o da biraz emsin” der. Hera emzirmek için bebeği kucağına alır. Fakat Herkül öyle kuvvetli emer ki Hera acıdan bebeği yere fırlatır. Bu sırada göğsünden fışkıran süt, gökyüzüne ulaşır. Samanyolu (Süt Yolu/ Milk Way) denilen yıldız kümesi bu şekilde oluşur.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

Herkül çok iyi bir eğitimin ardından bir kralın kızı olan Megara ile evlenir. Üç çocuğu dünyaya gelir. Hera’nın bitmek bilmeyen kıskançlık ve nefretinin gazabı yüzünden Herkül, cinnet geçirir ve kendi çocuklarını öldürür. Kendine geldiğinde bu suçtan arınmak için Thespios’a sığınır. Hera, Herkül’e görev verir. Zeus bu görevleri yapması karşılığında ona ölümsüzlüğü vaat eder.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

Herkül’ün 12 kahramanlığının her birinin takım yıldızlarını isimlendirmekte kullanılan hayvanlardan birine denk geldiği düşünülür. Bu isimlerin bir kısmını bugün hala kullanıyoruz.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

Verilen 12 görevi yerine getirdikten sonra Thebai’ye dönen Herkül, karısını birbirlerine uğursuzluk getirdiklerini söyleyerek yeğeni ile evlendirir. Daha sonra kendisi de Deianeria ile evlenir.

Evenos Nehri’nde karşıdan karşıya geçerken Nessos ile karşılaşır. Nessos Deianeria’ya sahip olmaya çalışınca Herkül onu göğsünden vurur.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

Nessos, Deianeria’ya dönüp “Eğer yere dökülen tohumları toplar ve benden akan kanla karıştırıp biraz da zeytinyağı eklersen bir aşk iksiri elde edersin. Bu iksiri onun gömleğine sürersen seni hiç aldatamaz” der.

Herkül’ün kendisini aldatmasından bıkan eşi bir gün iksiri kullanmaya karar verir. İksiri seremonide giyeceği gömleğe sürer.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖLÜMLÜ: HERKÜL

Gömleği giyen Herkül, vücut ısısının zehri hareketlendirmesiyle gömlek derisine yapışır ve onu yakar. Bu acıya dayanamayan Herkül, gömlekle birlikte derisine de çıkarır. Anca ölümle kurtulabileceğini düşünür ve odunları yayarak üzerine uzanır. Bir yıldırım odunlara çakar ve bir bulut Herkül’ü Olympos’a Dağı’na taşır. Yani Zeus sözünü tutar ve Herkül ölümsüz olur.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaybetmekten Korkmak

probiyotik

Ark Lambaları ve Antik Mısırlılar

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun