Nisan 25, 2024

ÇIĞLIK ATARSA ÖLÜRSÜN: BANSHEE

‘İnleyen Kadın’ olarak bilinen Banshee’ler, ölüm perileridir. Kelt folkloruna uzanan kökleriyle, Ölüm Meleği olarak da anılırlar. Özellikle İrlanda da yaygın olarak bilinirler.

ÇIĞLIK ATARSA ÖLÜRSÜN: BANSHEE

Birçok şekle girebilen Banshee’ler , bazen yırtık pırtık kıyafetler giymiş bir yaşlı kadın kılığına, bazen de genç ve güzel bir kız kılığına, bazen ise kanlı elbiseler giyen bir çocuk kılığına girerek insanların karşısına çıkarlar. Girdikleri kılıklar bunlarla sınırlı değildir, hayvan ve bitkiler de girebildiği kılıklar arasındadır.

ÇIĞLIK ATARSA ÖLÜRSÜN: BANSHEE

Ağlayış ve inleyişleri aşırı kulak tırmalayıcı ve çok keskindir. Genelde geceleri çığlık atan Banshee’lerin çığlığı, yakında bir ölüm olacağına veya bir ölümün gerçekleştiğine işarettir.

ÇIĞLIK ATARSA ÖLÜRSÜN: BANSHEE

Banshee’lerin sadece saf İrlanda kanı taşıyan aileleri uyardığına inanılırdı. Son olarak 1948’de bir Banshee görüldüğü iddiası vardır. Banshee’lerin gri veya beyaz kıyafetleri ve soluk saçları olduğu düşünülüyordu. Gümüş tarak ile saçlarını tarayan Banshee’ler , bu sebepten İrlandalılar yerde tarak gördüklerinde dokunmazlar. Bu tarakla onları baştan çıkaran bir Banshee olduğuna inanırlardı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

"DÜRTME İÇİMDEKİ NARI ÜSTÜMDE BEYAZ GÖMLEK VAR"
VÜCUDUNUZDAKİ BENLER TESADÜF ESERİ DEĞİL!
HER GÜN NEDEN 1 AVUÇ FINDIK YEMELİYİZ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik
bubble30
Nielawore

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun