Mart 28, 2024

BAĞLANMA SORUNU OLAN BİR AİLE: ZEUS VE HERA

Zeus mitolojide tanrıların tanrısı olmasının yanı sıra çapkınlığı ile de ünlüdür. Yeter ki birini beğenmeye görsün kılıktan kılığa girer ve elde eder. Hem çapkın hem ikna kabiliyeti yüksek hem istediğini alan hem de tanrıların tanrısı kendisi.

Zaten ‘hayır’ı cevap olarak kabul etmiyor kendisi. Pek çok birlikte olma hikayesine bakarsanız anlaşılıyor.

BAĞLANMA SORUNU OLAN BİR AİLE: ZEUS VE HERA

Bugün kıskanç karısı Hera ile evliliğinden ve görkemli düğünlerinden bahsedeceğiz. Hera ve Zeus kardeşler bu arada bunu da bilmiyorsanız hemen laf arasına iliştireyim.

Zeus tüüüüm çapkınlıklarından sonra durulmaya karar verince gözünü kız kardeşi Hera’ya diker. Beraber iktidarı paylaşabileceklerine inanır. E tabii her istediğini elde etmeye alışkın bir tanrı Zeus.

BAĞLANMA SORUNU OLAN BİR AİLE: ZEUS VE HERA

Fakat Hera, Zeus’un ilişkilerini bildiği için onunla evlenmeye hiç yanaşmaz. Zeus kabullenir mi? Hayır. Çünkü dedim ya o cevap olarak ‘hayır’ı kabul etmez. Ne yapar ne eder istediğini alır. Hera’yı da evliliğe ikna etmek için oyun yapar. Zeus, guguk kuşu kılığına girerek sağanak başlatır. Sırıl sıklam olmuş şekilde Hera’ya gider. Hera sırıl sıklam olmuş guguk kuşunu görünce tüm merhameti kabarır. Kuşu ısınması için alıp kıyafetlerinin içine koyar. Zeus kendi kılığına dönerek Hera’ya sahip olur.

Utanan ve ismi lekenen Hera, bu şekilde Zeus ile evlenmeyi kabul eder. Tanrıçanın da bu kadar kıskanç olmasında haklı sebepleri var şimdi. Fakat gazabına da uğramayan kalmadı. Kıskançlığına sağlık.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

"GECELERDEN BİR GECE" -AHMET SELÇUK İLKAN
RED IN THE GALACTIC VERSIONRED IN THE GALACTIC VERSION
ALP’LERDE TELEFERİK TURU

ALP’LERDE TELEFERİK TURU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğrenme Şekli

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun