Nisan 26, 2024

Kira Artışı

Ülkemizde enflasyonun ne kadar yüksek olduğu herkesin bildiği ve hissettiği bir gerçek. Resmi rakamlara göre yıllık enflasyon artışı Türkiye'de gelinen son noktada %70 civarlarında olsa da başka kaynaklara göre bu oran %200 civarına kadar çıkıyor. Enflasyon artışı ise doğal olarak ev kiralarının da artmasına sebep oluyor.

Kira Artışı

Ülkemizde kira artışlarına sınırlama konuldu ama genel fiyat artışları insanların ev kiralarını bile ödemelerini zorlaştıran cinsten. Peki Türkiye'de insanlar gün geldiğinde ev kiralarını ödeyemedikleri için evsiz kalırlar mı? Bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Sorunun cevabı teorik olarak evet çünkü ödenemeyen ev kiraları kiracının evden çıkarılması için bir sebeptir.

Kira Artışı

Ancak Türkiye'de binlerce, on binlerce hatta yüzbinlerce insan evinden kiralarını ödeyemedikleri için atılırlarsa o zaman yaşanacak kargaşa ortamından dolayı muhtemelen insanlar evden atılamaz hale gelecektir. Peki bu yaşanırsa sonrasında ne olur? Bu aşamadan sonrası muhtemelen ülke ekonomisinin de çökmesine kadar gider. Çünkü bir yerden alınamayan gelir zamanla başka yerlerden de alınamamaya başlar.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kötü Anlar

Kötü Anlar

Koşulların Bahane Edilmesi – Friendz10

Koşulların Bahane Edilmesi – Friendz10

Sinirli Bir Ana Denk Gelmek – Friendz10

Sinirli Bir Ana Denk Gelmek – Friendz10

İnsanların Çıkarlarına Uymak – Friendz10

İnsanların Çıkarlarına Uymak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kötü Anlar

probiyotik

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

bubble30
Nielawore

THE SWIRLS HAVE FUN TOO!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun