Mayıs 20, 2024

ZÜRAFA BOYUNLU KADINLAR: PAGAUND

Tayland’ın kuzeyindeki dağlık bölgede yaşayan Pagaund Kadınları, günümüzde ‘Zürafa boyunlu kadınlar’ olarak anılan kabilenin mensuplarıdır. Kabile üyeleri Myanmar’da cuntaya karşı bağımsızlık savaşı verdikten sonra, 1980’lerin sonunda askeri darbe ile ülkeden kaçıp Kuzey Tayland’a sığınmışlardır.

ZÜRAFA BOYUNLU KADINLAR: PAGAUND

Zürafa boyunlu kadınlar beş yaşından itibaren boyunlarına her doğum gününde pirinç bir halka takarlar. Halka sayısı 20- 37 arasında değişebilir. Halkaların zamanla vücutta oluşturduğu şekil bozuklukları ölümcül sonuçlara sebep olmaktadır. Boyun kaslarının zayıflamasına sebep olan halkalar çıkarıldığı vakit başın ağırlığı ile boynun kırılmasına sebep olabilmektedir.

ZÜRAFA BOYUNLU KADINLAR: PAGAUND

Köle ticaretinin yoğun bir biçimde yaşandığı bölgede, kadınlar beğenilmeyen, tercih edilmeyen köleler olabilmek için boyunlarına bu halkaları takıyordu. Bu halkaları takarak çirkin görünmeye çalışıyorlardı. Kölelik düzeninden kaçmaya çalışan kadınlar ölümü göze alarak bu yöntem ile kurulu düzene karşı çıkıyordu.

ZÜRAFA BOYUNLU KADINLAR: PAGAUND

Günümüzde ise atalarının izinden giden Zürafa Boyunlu Kadınlar, başka bir ticari sistemin kölesi olarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Mülteci kamplarından alınarak kendileri için kurulan yapay köylerde turistik aktivitelerde para kazanmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki turizm endüstrisinin gelir kaynağı olarak kullanılan kadınlar hayati gereksinimler olan eğitim, sağlık, okul, su gibi ihtiyaçlardan hâlâ yararlanamamaktadır. Kadınlar kendileri için hazırlanan modern hapishane konseptli odalarda geçimlerini sağlamak için yaşamaktadır.

ZÜRAFA BOYUNLU KADINLAR: PAGAUND

Hala varlıkları YOK SAYILMAKTADIR…

 

 

 

Kaynak: mitologoscom

Yorumlar

  • İlginç değil mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

En Etkili Olan

probiyotik

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun