Mayıs 20, 2024

UYUYAN GÜZEL: ROSALIA LOMBARDO

1918’de İtalyan general Mario Lombardo’nun kızı Rosalia Lombardo dünyaya geldi. 6 Aralık 1920’de İspanyol Gribi sebebiyle yaşamını yitirdi. Babası kederini biraz olsun dindirebilmek için kızını mumyaladı.

 Rosalia’nın mumyasının hiç bozulmaması, bedeninin bulunduğu cam tabuttan görülen ara sıra göz kapaklarını açıp kapaması ‘Uyuyan Güzel’ diye anılmasına sebep oldu. Başlarda bu durumun gizemi çözülememişti.

Rosalia’yı mumyalayan Doktor Alfredo Salafia, küçük kızın damarlarına bir sıvı enjekte edildiğini biliyordu. Fakat bu sıvının ne olduğunu asla açıklamadı.

UYUYAN GÜZEL: ROSALIA LOMBARDO

Günümüzde İtalya’nın Palermo kentinde bir müzede bulunan Rosalia Lombarda’nın mumyası üzerinde, nasıl mumyalandığını çözmek için araştırmalar yapıldı. 90 yıl sırrı çözülemedikten sonra 1999 yılında Palermo Üniversitesi’nde çalışan arkeolog Piombino Mascali sırrı çözdü.

Piombino Mascali mumyalama sırrını çözmek için çalışırken, el yazması bir eser buldu. Bulduğu el yazması eserde Doktor Alfrede Salafia, küçük kızı nasıl mumyaladığını detaylıca anlatıyordu. El yazması esere göre Doktor Salafia, Rosalia’nın damarlarına alkol ve salisil karışımı enjekte etmişti.

UYUYAN GÜZEL: ROSALIA LOMBARDO

Doktor Alfrede Salafia’nın yazdığı eserdeki formülleri inceleyen İtalyan bilim insanları küçük kıza enjekte edilen karışımı ortaya çıkardı. Karışımda glicerine, çinko, klor ve salistik asit bulunuyordu. İşte bu karışım küçük kızın vücudunu öldüğü günkü gibi tutuyordu.

UYUYAN GÜZEL: ROSALIA LOMBARDO

Rosalia Lombardo’nun mumyası hakkındaki bir diğer iddia göz kırpmasının görsel bir hileden ibaret olmasıyla ilgilidir. Mumyanın olduğu yerdeki ışık oyunu sayesinde mumyanın gözleri açılıp kapanıyor gibi görünüyordu.

Gizemi aydınlatmak isteyen bir ziyaretçi cam tabutu düzenli olarak fotoğrafladı. Fotoğraflayan bu ziyaretçinin iddiasına göre içeriye gelen ışık nedeniyle dakikada bir küçük kızın gözü açılıp kapanıyor gibi algılanıyor.

UYUYAN GÜZEL: ROSALIA LOMBARDO

Dünya bu gözü açıp kapanan ve bedeni hiç bozulmayan; hala aynı görünen saçları ve masum görüntüsüyle bu küçük kızı ‘Uyuyan Güzel’ olarak biliyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

En Etkili Olan

probiyotik

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun