Nisan 20, 2024

Osmanlı’da Burçlar (Seretan)

Osmanlı'da burçlar üçlü olarak dört üçgen kümeye ayrılmaktadırlar. Bunlarda iklimleri, temel öğeleri buluruz. Dört iklimi gösteren burçlar şöyledir:

Osmanlı’da Burçlar (Seretan)

Temmuz ayının burcu Seretân, yaz burçlarının başındadır. Buna burc-ı harçeng ya da Kamerin(ay) beyti olduğundan, burc-ı hilâl de denilir. Bunun parlak yıldızının adı verilmemekle birlikte arkasındaki iki yıldıza Hımareyn denilir. Kamer yani ay Seretân burcuna gelince mektup ve elçi göndermek, avlanmak, özellikle su kuşları avlamak, yeni biçip giymek, yıkanmak, şerbet içmek olumlu yorumlanmıştır.

Osmanlı’da Burçlar (Seretan)

Seretân burcunu etkileyen Kamer dünyaya en yakın gezegendir. Kamer'e ilişkin kişiler sebatsız, kararsız, hayalci, zayıf ve dayanıksızdırlar. Bu burç pazartesi günü ile cuma gecesine egemendir. Rengi beyazdır. Şems (güneş) altınsa, Kamer gümüştür. Dostu Şems'tir, düşmanı yoktur. Şems'e göre daha az ışıklı olduğu için Kamer'e Neyyir-iasgar denir. Bundan çıkan meslekler, hallaç, gemici, deveci, tohum eken köylü ekinci, balıkçı, çoban ve çırpıcıdır.

Osmanlı’da Burçlar (Seretan)

Bu arada küçük bir ayrıntı da Osmanlı devletinden… Osmanlı sultanları içinde doğum tarihlerinden anladığımıza göre Seretân burcuna dâhil olanlar, II. Murad, III. Murad, IV. Murad ve II. Mahmud şeklinde sıralanıyor.

Yorumlar

  • Burçlara devam

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yaşlı Gezegenimizi Bekleyen Sıcak Günler
Büyük Trajedilerin Kısa Tarihi

Büyük Trajedilerin Kısa Tarihi

Hortum Avcıları

Hortum Avcıları

Kasırgaların Ekonomik Yönü

Kasırgaların Ekonomik Yönü

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bataklıktan Çıkarken

probiyotik
bubble30
Nielawore

NAMES ON THE SURFACE OF MERCURY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun