Nisan 24, 2024

Osmanlı’da Burçlar: KAVS

Buna “Burc-u Keman, Han-ı Keman” da denilir. Edebiyatta çok geçer. Müşteri gezegeni ve ok ile ilişki kurulur. Otuz bir yıldızı vardır. Yıldızların iki kümesine “Ne'ayim-i vari­de” ile “Ne'ayim-i sadire” denir. Bir yıldızın adı da “Mürvi”dir. Kamer bu burca gelince hamama gitmek, kimya ile ilgilenmek, doğan avlamak, cinsel ilişkide bulunmak, bina yapmak, ilaç iç­mek, düşmana mektup yazmak, düşmana saldırmak olumlu yorumlanmıştır. Minyatürlerde yarısı insan, yarısı at, elinde ok ve yay tutan bir canlı ile gösterilir.

Osmanlı’da Burçlar: KAVS

Kavs burcunda doğanlar iri, bedeni uyumlu, kalçaları gelişkin, uzun ve beyaz yüzlü, açık mavi veya ela gözlü olurlar; vaktinden önce saçları tepeden dökülür, kumral saçlıdırlar. Bu burcun insanları, genellikle sağlıklıdırlar. Ama göğüs hastalıklarına yatkındırlar, beden eğitimi, açıkta yürüme ile sağlıklarını korurlar; kritik yaşları 36 ve 40 yaştır.

Osmanlı’da Burçlar: KAVS

Kavs burcunda Kasım’ın son on gününde doğanlar baskıya, etkiye, zora baş eğmezler, çok pot kararlar, boşboğaz olurlar. Aralık ayının ilk on gününde doğanlar ise, felsefe, din tartışmalarından hoşlanırlar, şendirler. 10- 20 Aralık günleri arasında doğanlar iradeyle hareket ederler, soğukkanlı ve zeki olurlar.

Osmanlı’da Burçlar: KAVS

Bu burçla ilişkisi olan “Müşteri” gezegeni ise; barışı, dinginliği, ahlakı, sevgiyi, merhameti, hak ve adaleti simgelemektedir. Bu uğurlu gezegenin etkisi altında doğanlar umutla dolu, içten ve sadık, temiz kalpli, yüce gönüllü, hayır sahibi olurlar.

Yorumlar

  • Burçlardan fiziksel özellikler de çıkabiliyormuş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sıradanlığın Ötesinde Bir Zeka: Disleksi
Büyük İskender Yolculuğu (IV)

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

Büyük İskender Yolculuğu (III)

Büyük İskender Yolculuğu (III)

Büyük İskender Yolculuğu (II)

Büyük İskender Yolculuğu (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Cesaretin Öğretisi

probiyotik
bubble30
Nielawore

REMEMBER WHEN YOU DON'T FEEL BRIGHT!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun