Nisan 26, 2024

Osmanlı’da Burçlar (Esed)

Osmanlı’da aslan burcu ile Hz. Ali arasında bir ilişki kurulur. Ay, Esed burcuna gelince yapılması olumlu yorumlanan işler arasında, ulu kişilere dertlerini söylemek de vardır.

Osmanlı’da Burçlar (Esed)

Osmanlı'da her burç bir veya iki gezege­nin ev veya hanesi­dir ya da beytidir. Yalnız Güneş'in ve Ayın birer beyti vardır. Ortadan iki yarım daireye ayrılmakta, bir yarım daire Esed (Aslan) burcu ile öteki yarım daire ise Seretân (Yengeç) burcundan başlamak­tadır. Birinci yarım daire Cedi (Oğlak), ikinci yarım daire ise Devi (Kova) burcuyla bitmektedir.

Osmanlı’da Burçlar (Esed)

Esed burcunda Güneş çok et­kili olduğundan buna Burc-ı şîr de denilir. Hz. Ali'nin de aslanla ilgili çeşitli adları (esed-ullah, esed-ullah-il-galip gibi) vardır, bu burçla Hz. Ali arasında bir ilişki kurulur. İçinde yirmi yedi, dışında beş yıldız bulunur. Yıl­dızlarından birinin adı Tart, dört yıldıza Cebire, birine Zühre, bir başkasına Zaneb-ül esed ya da Sarfe denilir. Kamer (ay) Esed burcuna gelince işe başlamak, padişah görmek, ulu kişilere dertlerini söylemek, düşman üzeri­ne gitmek, savaşmak, savaş araçlarını hazırlamak, tılsım yazmak, yemin etmek olumlu yorumlanmıştır, minyatürlerde, ço­ğunlukla aslanla gösterilir.

Yorumlar

  • Burçlar ile gezegenler arasında bir bağlantı olduğunu ilk kez duydum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

Çok Yaşlı Penguen

Çok Yaşlı Penguen

36 Milyon Yaşındaki Penguen

36 Milyon Yaşındaki Penguen

Araç Tipi Kara Kutu

Araç Tipi Kara Kutu

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kötü Anlar

probiyotik

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

bubble30
Nielawore

THE SWIRLS HAVE FUN TOO!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun