Nisan 24, 2024

MAVİ GÜNEŞ OLAYI

Mısır'ın başkenti Kahire yakınlarında bulunan piramitlerin etrafındaki güvenlik kameraları, 14 Aralık 2006'da saat 16:47'ten başlayan garip bir olayı kaydetti. Güneşin rengi, yaklaşık 15 dakika boyunca maviye döndü. Görüntüler daha sonra bir grup fizikçi tarafından incelendi ve "Mavi güneş olayı" ile ilgili hazırladıkları raporda şu ifadeler yer aldı:

"Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen ve ilk kez belgelenmiş olan 'mavi güneş olayı', tarihi kayıtlara göre, bugüne kadar sadece 5 kez yaşanmıştır. En son 'mavi güneş olayı' 1950'de İskoçya'nın Edinburg kentinde meydana geldi. Söz konusu olay, Craig Bohren'in 'Clouds in a Glass of Beer' (Bir Bardak Biradaki Bulutlar) adlı kitabının 91. sayfasında anlatılıyor. PiramidCam adlı piramitlerdeki güvenlik kamerasına yansıyan olay incelenmiştir."

MAVİ GÜNEŞ OLAYI

Ancak bilim insanları, yazılı raporlarında, olaya neden olan etkenlere yer vermediler. Bugün de süren araştırmalarla ilgili bazı bilim insanları, mavi güneş olayının havadaki kirliliğe bağlı olduğunu savunuyor. Ancak bir başka grup bilim insanı da bu tezi "1950'lerde bu denli bir hava kirliliği yoktu. Aynı oranda kirlilik yoksa, olay nasıl aynı şekilde gerçekleşebilir?" diyerek tartışmayı sürdürüyor.

MAVİ GÜNEŞ OLAYI

Kraliyet Laboratuvarı’nda (Royal laboratory) bir astronom olan Robert Wilson, Edinburg'taki "mavi güneş" ve "mavi ay" fenomenlerinin her ikisini de incelemiştir. Bizzat kendi gözlemleri ve hesaplamalarına dayanarak, bu olaya Atlantic'den Avrupa'ya kadar uzanan Alberta'daki yangınların sebep olduğunu anlamıştır. Güneşteki bu renk illüzyonuna yangınlarda görülen yağ damlaları sebep olmaktadır. Yağ parçacıkları düşük buhar basıncına sahiptir ve rüzgarlar sayesinde çok kolaylıkla uzaklara taşınır.

MAVİ GÜNEŞ OLAYI

Robert Wilson gibi Mısır'daki gözlemciler de rüzgarlarla da yükselen güneş ve piramit arasındaki yangınlara tanıklık etmiştir. Bu mavi güneş görüntüsü ile birlikte gördükleri birçok görüntü yangın isi içermektedir. Buna ek olarak, özellikle çiftçilerin Delta ve Cairo etrafında anız yaktığı kış mevsiminde belirgin hale gelen büyük miktarlarda is görmüşlerdir. Bu yangınlar olmasa güneş normal görünürdü.

 

Kaynak:

https://www.gizliilimler.org/Mavi-G.ue.nes-Olayi.htm

http://www.digitaljournal.com/article/238018

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8741731.asp

Yorumlar

  • Vay be çok gizemli

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

REMEMBER WHEN YOU DON'T FEEL BRIGHT!

REMEMBER WHEN YOU DON'T FEEL BRIGHT!

ATATÜRK ÇOCUK OLMUŞ BAKIN

ATATÜRK ÇOCUK OLMUŞ BAKIN

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!
ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARI BAYRAMI

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARI BAYRAMI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Cesaretin Öğretisi

probiyotik
bubble30
Nielawore

REMEMBER WHEN YOU DON'T FEEL BRIGHT!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun