Mayıs 20, 2024

KEDİLER RÜYA GÖRÜR MÜ?

Kedisi olan hemen herkesin uyurken yaptıkları hareketler, çıkardıkları sesten dolayı merak ettiği ‘Kediler rüya görür mü?’ sorusunu yanıtlıyoruz. Öncelikle belirtiyorum ki cevap EVET!

 

KEDİLER RÜYA GÖRÜR MÜ?

Uyurken hızlanan göz hareketleri, çıkardıkları ilginç sesler, seğiren bıyıkları ve koşar gibi hareket eden patileri can dostlarımızın da rüya gördüğüne işaret eder. Gördükleri rüyalar, bizim rüyalarımız gibi değil tabii. Kedilerin gün içerisinde maruz kaldıkları olayları veya karşılaştıkları durumları işleyen beyinleri insanlarda olduğu gibi REM uyku aşamasında çeşitli hayaller görmelerine yol açıyor.

KEDİLER RÜYA GÖRÜR MÜ?

REM uykusunda kediler pati hareketleri yapabiliyor, ağızlarını oynatabiliyor ve seğirebiliyor. İnsanlarda olduğu gibi EEG aktiviteleri hızlanıyor, düşünme ve hafıza merkezleri ise aktif kalıyor. Fakat kedilerin uyku döngüsü insanlara oranla daha kısa olduğu için insanlar gibi 90 dakikada bir değil 25 dakikada bir REM uykusuna girebilecekleri ve insanlara oranla daha çok rüya görebilecekleri savunuluyor. Uyku esnasında gün içerisinde maruz kalınan yenilikler de işlendiğinden yavru kedilerin yaşlı kedilere oranla daha çok rüya gördükleri belirtiliyor.

KEDİLER RÜYA GÖRÜR MÜ?

PEKİ KEDİLER RÜYALARINDA NE GÖRÜR?

Kedilerin rüyalarında tam olarak ne gördüğünü söylemek mümkün değildir. Ama bazı uzmanlar kedilerin rüyalarında gün içerisinde yaşadıklarını yeniden gördüklerini iddia ediyor. Bazıları ise rüyalarının yalnızca gün içerisinde olanları değil aylar ve hatta yıllar önce yaşadıkları deneyimlerden izler barındırabileceğini söylüyor.

Zamanlarının büyük kısmını sahipleri ile geçiren ve göreceli olarak küçük bir dünyaya sahip olan kedilerin rüyalarında sahiplerinin onları sevdiğini, beslediğini, en sevdikleri oyuncakla oynadıklarını ya da güzel bir avın peşinde koştuklarını gördükleri de söyleniyor.

*Uyurken bizi mi görüyorlar? Duygulandım, ağlayıp geliyorum…

KEDİLER RÜYA GÖRÜR MÜ?

Kediler de tıpkı bizler gibi kabus görürler. Rüya gören kedi her zamankinden daha keskin hareketler yaptığında kabus görebileceği ihtimalinin düşünülmesi ve mümkün olduğunca rahatsız edilmemesi gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: https://www.petlebi.com/blog/kediler-de-insanlar-gibi-ruya-gorur-mu

 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

En Etkili Olan

probiyotik

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun